De beste versie van jezelf, dat is onze zorg.
Ga voor een behandeling op maat.

Onze behandelingenconfigurator

Collageen poeder: werkt het echt?

 

Collageen is een lichaamseigen bindmiddel dat ervoor zorgt dat onze huid stevig en elastisch blijft. Naarmate we ouder worden, neemt het collageen in ons lichaam af waardoor de huid verslapt en we rimpels krijgen.

 

Collageen supplementen vs. collageen smeren

 

We horen je al denken: “Dit valt dan toch makkelijk tegen te gaan door collageen als supplement in te nemen?” - Zo gemakkelijk is het helaas niet. Collageen bevindt zich namelijk in de huid zelf. Als we collageen innemen als supplement of drank, wordt dit in het lichaam afgebroken en geraakt het dus niet tot in de huid. Ook als we collageen op onze huid smeren, dringt het alsnog niet ver genoeg door om echt resultaat te hebben.

 

Wat werkt dan wel?

 

Collageen kan helaas niet in de huid geïnjecteerd worden, omdat dit ernstige allergische reacties veroorzaakt. De enige oplossing om rimpels en volumeverlies te verminderen zijn daarom injecties met Beautox en hyaluronzuur/fillers of een laserbehandeling die de aanmaak van collageen in de huid stimuleert.

 
Vorige

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

Ervaringen

Alle ervaringen

Heel tevreden.Super vriendelijke mensen.Staan altijd klaar om naar je te luisteren als je vragen hebt.TOP

Sylvia

Alle ervaringen