De beste versie van jezelf, dat is onze zorg.
Ga voor een behandeling op maat.

Onze behandelingenconfigurator

PRP tegen haaruitval

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. Verschillende factoren, waaronder genetica, hormonale veranderingen en levensstijl, kunnen hier een factor in spelen. Gelukkig heeft de moderne geneeskunde hiervoor een oplossing gevonden: Platelet-Rich Plasma (PRP) therapie, een opkomende behandeling die veelbelovende resultaten laat zien in de strijd tegen haaruitval.

 

Wat is PRP?

PRP staat voor Platelet-Rich Plasma (plaatjesrijk plasma). Het is een geconcentreerde vorm van bloedplasma met een hogere concentratie bloedplaatjes dan normaal. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren die zorgen voor regeneratie van weefsels.

 

Hoe werkt PRP tegen haaruitval?

PRP-therapie is een minimaal invasieve procedure die in verschillende stappen wordt uitgevoerd:

 

  1. Bloedafname: een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen, vergelijkbaar met een routinebloedtest.
  2. Centrifuge: het afgenomen bloed wordt gecentrifugeerd om de bloedplaatjes te scheiden van andere bloedcomponenten.
  3. Injectie van PRP: het verkregen plaatjesrijk plasma wordt geïnjecteerd in de hoofdhuid, voornamelijk op de gebieden waar haarverlies optreedt.

 

De groeifactoren in het PRP stimuleren de haarfollikels, verbeteren de bloedcirculatie en bevorderen de haargroei. Het resultaat is sterker, dikker en gezonder haar.


Voordelen van PRP-therapie


  1. Natuurlijke behandeling: PRP maakt gebruik van je eigen bloed, waardoor het een natuurlijke en veilige behandeling is zonder risico op afstoting of allergische reacties
  2. Minimale bijwerkingen: zoals hierboven vermeld, zijn er geen risico’s aan de behandeling verbonden. Je kan enkel last hebben van lichte zwelling of roodheid op de injectieplaatst, maar dit zal snel verdwijnen.
  3. Verbeterde haarkwaliteit: PRP-therapie bevordert niet alleen de haargroei, maar verbetert ook de algehele kwaliteit van het haar, woordaar het sterker en veerkrachtiger wordt.
  4. Preventieve werking: PRP wordt niet alleen gebruikt om haarverlies te behandelen, maar ook om verdere haaruitval te voorkomen.

 

Omwille van de grote preventieve werking van PRP, raden we aan om niet te lang te wachten met je eerste afspraak. Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter de resultaten.

 

Boek je eerste informatieve afspraak alvast online, of bel ons even op: +32 (0)13 39 37 00

Vorige

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

Ervaringen

Alle ervaringen

Duidelijk info intake, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de patient. Je voelt je onmiddellijk op uw gemak. Ook de nazorg is uitstekend: zo kan je dag en nacht bellen bij problemen. Kortom: TOP!

Anoniem
borstvergroting

Alle ervaringen