Een nieuwe hype: de fractionele laserbehandeling

Wat is een fractionele laserbehandeling?

Een fractionele laserbehandeling is een ablatieve laserbehandeling, die onder andere ingezet kan worden voor gelaatsbehandelingen, maar ook bij littekencorrecties of voor het behandelen van striemen.

De fractionele laser maakt kleine ‘eilandjes’ in de huid, waardoor er stukjes gezonde, onaangeraakte huid overblijven tussen de behandelde huid (= patroon). Dit zorgt voor een sneller immuun respons en een kortere hersteltijd. Ook is een fractionele laserbehandeling beter te verdragen dan een full ablatieve laserbehandeling.

Hoezo?

Na een fractionele laserbehandeling ter hoogte van het gelaat, krijg je een mooie gloed (‘éclat’). De huid is stralend en voelt aan als een nieuw babyhuidje. Grove poriën zijn kleiner, fijne droogtelijntjes of huidrimpels zijn zichtbaar verminderd. Ook kunnen pigmentaties en andere oneffenheden verminderen.

Hoe verloopt een fractionele laserbehandeling?

Voor de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovende zalf. Deze moet 30 minuten inwerken. De effectieve laserbehandeling duurt ongeveer 30 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de zone. Je kan wat warmte ervaren maar door actieve koeling is dit zeker te verdragen. Nadien wordt er een herstellende zalf aangebracht, die je thuis verder moet gebruiken. Er kan zwelling aanwezig zijn die ongeveer 1 dag kan aanhouden. De roodheid zelf blijft van 2 dagen tot 1 week, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda