Vraag & Antwoord

Bij Belgian Beauty Clinic proberen we steeds een zo transparant mogelijk antwoord te bieden op je vragen. Omdat vragen bij ons vrij staan, hebben onze specialisten hiervoor al op een aantal terugkerende vragen een deskundig antwoord geformuleerd. Vind je jouw specifieke vraag niet terug in onderstaande opsomming, aarzel dan niet om ons te contacteren. Het team van specialisten staat klaar om je van een passend antwoord te voorzien.

Algemeen

Acné ontstaat wanneer de poriën in onze huid verstopt raken. Dit gebeurt meestal in het gelaat maar het kan ook op hals, rug en borstkas plaats vinden. Zodra een porie verstopt raakt vormt er zich een ontstekingsreactie in de huid: het 'puistje'. Deze puistjes kunnen een wit of zwart kopje hebben. Soms zijn de verstopte poriën zo ontstoken dat het kan leiden tot knobbels of cysten die op zich een litteken kunnen vormen.

Acné wordt vaak geassocieerd met tieners, maar ook volwassenen kunnen last hebben van de kop op stekende puistjes. Acné kan verergeren door hormonale schommelingen, verkeerde huidverzorging, stress en zelf puistjes en mee-eters uitdrukken.

 

Tip: vraag naar onze gespecialiseerde verzorgingsproducten om hardnekkige acné tegen te gaan.

Ja hoor. Door acné heeft onze huid heel wat te verduren en soms is de huid niet in staat om de schade van puistjes goed te herstellen. Ontstekingen door acné kunnen resulteren in littekens en putjes die we vaak als storend ervaren.

 

Een aangepaste laserbehandeling kan hierin verbetering brengen door de aanmaak van onderhuids collageen een boost te geven.

 

Kom gerust even langs om te kijken of lasertherapie iets voor jou is.

Hieronder enkele mooie resultaten van de laserbehandeling na meerdere sessies. Wees echter realistisch en weet dat niet iedereen zulk prima resultaat kan bekomen!

Al binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat is pas na enkele maanden goed zichtbaar. Onderhuids vindt er een heropbouw van collageenvezels plaats en dit is een proces dat tijd nodig heeft. Door de herstructurering van het collageen zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen.

Tijdens het eerste gesprek met de behandelend specialist zal deze al navraag doen naar uw algemene gezondheid. Er zal eventueel gevraagd worden een bloedafname te laten doen of een hartfilmpje (EKG).De anesthesist zal alle resultaten nakijken en beoordelen of de ingreep veilig zal kunnen plaatsvinden.

 

Er zal u gevraagd worden te stoppen met roken: 3 weken voor én na de operatie. Dit om wondproblemen zoals necrose (afsterven van de huid) en littekenloslating te voorkomen. Indien u hulp nodig heeft bij het stoppen met roken, aarzel dan zeker niet uw behandelend arts te raadplegen hierover.

 
Indien u bloedverdunners neemt, dient u hier 10 dagen voor de operatie mee te stoppen. Doe dit echter enkel na overleg met uw specialist!

Vanaf middernacht moet u nuchter zijn voor de operatie. Dit wil zeggen: niets meer eten, drinken (ook geen water) en niet meer roken.

Indien uw buik in de loop der jaren slapper is geworden of is gaan hangen, dan kan deze operatie iets zijn voor u. Indien u niet meer mooi in strakke kledij past door vetrolletjes of als u zich schaamt om in het openbaar te moeten gaan zwemmen, kan dit misschien een oplossing bieden.

 

Vragen hieromtrent? U kan dan steeds terecht bij één van onze plastische chirurgen voor meer vrijblijvende informatie.

 

Jazeker! Indien u door een zwangerschap of bij belangrijke gewichtstoename last heeft gekregen van striemen op de onderbuik, kunnen deze aangepakt worden. Hierdoor zal naast de spieren ook de huid aangepakt worden. Uw specialist zal met u overleggen welke de beste strategie of behandeling is.

Een diastasekuur is een ander woord voor het (opnieuw) aanspannen van de rechte buikspieren. Deze kunnen van nature verslappen met de leeftijd of dit kan ook het geval zijn na één of meerdere zwangerschappen. Je voelt een holte centraal van je buik. Hierdoor kan de buik uitpuilen en minder strak ogen. Helaas kan je dit met sport of oefeningen niet corrigeren en dan kan deze ingreep een uitkomst bieden. Na de operatie zal je buik weer strak en jeugdig ogen.

Een mini-buikwandcorrectie kan uitgevoerd worden bij mensen die enkel huid- en/of vetoverschot hebben onder het gebied van de navel.
Hierdoor hoeft de navel ook niet verplaatst te worden en kan het litteken beperkt blijven. Tijdens dezelfde operatie worden de buikspieren terug strak gemaakt.

Tijdens het eerste gesprek met de behandelend specialist zal deze al navraag doen naar uw algemene gezondheid. Er zal eventueel gevraagd worden een bloedafname te laten doen of een hartfilmpje (EKG).

De anesthesist zal alle resultaten nakijken en beoordelen of de ingreep veilig zal kunnen plaatsvinden.

Er zal u gevraagd worden te stoppen met roken: 3 weken voor én na de operatie. Dit om wondproblemen zoals necrose (afsterven van de huid) en littekenloslating te voorkomen. Indien u hulp nodig heeft bij het stoppen met roken, aarzel dan zeker niet uw behandelend arts te raadplegen hierover.

Indien u bloedverdunners neemt, dient u hier 10 dagen voor de operatie mee te stoppen. Doe dit echter enkel na overleg met uw specialist!

Vanaf middernacht moet u nuchter zijn voor de operatie. Dit wil zeggen: niets meer eten, drinken (ook geen water) en niet meer roken.

Indien uw buik in de loop der jaren slapper is geworden en is gaan hangen, dan kan deze operatie iets zijn voor u. Indien u niet meer mooi in strakke kledij past door vetrolletjes of als u zich schaamt om in het openbaar te moeten gaan zwemmen, kan dit misschien een oplossing bieden.

 

Vragen hieromtrent? U kan steeds terecht bij één van onze plastische chirurgen voor meer vrijblijvende informatie.

Jazeker! Indien u door een zwangerschap of bij belangrijke gewichtstoename last heeft gekregen van striemen op de onderbuik, kunnen deze aangepakt worden. Uw specialist zal met u overleggen welke de beste aanpak of behandeling is.

Een buikwandcorrectie wordt ook wel een 'abdominoplastie' genoemd in medische termen. Het betekent dus hetzelfde.

Een diastasekuur is een ander woord voor het (opnieuw) aanspannen van de rechte buikspieren. Deze kunnen van nature verslappen met de leeftijd of dit kan ook het geval zijn na één of meerdere zwangerschappen. Hierdoor zal de buik uitpuilen en minder strak ogen. Helaas kan je dit met sport of oefeningen niet corrigeren en dan kan deze ingreep een uitkomst bieden. Na de operatie zal je buik weer strak en jeugdig ogen.

Een mini-buikwandcorrectie kan uitgevoerd worden bij mensen die enkel huid- en/of vetoverschot hebben onder het gebied van de navel. Hierdoor hoeft de navel ook niet verplaatst te worden en kan het litteken beperkt blijven.

U mag zowel voor als na de lasertherapie 4 à 6 weken niet in direct zonlicht komen met de behandelde zone. Gebruik minstens 2 weken voor en na de behandeling ook geen 'bruinen-zonder-zon'.

Afhankelijk van de ernst van de couperose kunnen er 2 à 3 sessies nodig zijn. Vaak is er al voldoende resultaat na een éénmalige behandeling zodoende dat er geen herhaling nodig of gewenst is.

Na de behandeling zijn de bestaande bloedvaatjes en roodheid grotendeels of geheel verdwenen.

Er kunnen echter nieuwe aders ontstaan en dit kunnen we helaas (nog) niet voorkomen. Als uw lichaam een onderliggend vaatprobleem heeft, zult u mogelijks verdere behandelingen nodig hebben.

Helaas niet, maar u kan wel een aantal regels in acht nemen:

  • vermijd zoveel mogelijk alcohol
  • vermijd zoveel mogelijk pikante kruiden
  • vermijd plotse temperatuursveranderingen of warmte (bad, sauna, ...)
  • bescherm uzelf voldoende tegen de zon (hoedje, zonnecrème, ...)
  • reinig uw gezicht met een zacht reinigingsproduct en lauw water
  • dep uw huid droog, wrijf niet - gebruik best katoenen doekjes
  • hydrateer uw huid met vloeibare crèmes: vermijd vette, te dekkende crèmes
  • vermijd producten die de huid te veel irriteren, zoals producten met alcohol
  • vermijd peelings en emulsies op basis van fruitzuren. Deze gaan uw huid alleen maar verder irriteren en roodheid in de hand werken.

Bij de meeste patiënten is er een aanzienlijke verbetering zichtbaar binnen twee tot zes weken na de behandeling. Het is echter ook mogelijk dat uw eindresultaat pas na enkele maanden en enkele laserbehandelingen later zichtbaar is.

  • Bij de geboorte bevat de (behaarde) hoofdhuid ongeveer 100.000 haarfollikels. Blonde mensen hebben het meeste aantal haren: tot 150.000 en roodharigen het minste: 90.000.

 

  • De levensduur van een haar bedraagt gemiddeld 3 jaar.

 

  • Elke dag verliezen we 50 tot 100 hoofdharen

 

  • Per maand groeit het haar ongeveer één centimeter.

 

  • De diameter van een menselijk haar varieert van 0,017 tot 0,18 mm. Het mannenhaar is twee keer dikker dan vrouwenhaar.

Haren groeien in zogenaamde haarzakjes ofwel haarfollikels. Elke haarfollikel kan steeds opnieuw haren produceren. Dit proces van aanmaak, groei en uitval wordt een haarcyclus genoemd. Elk zo'n cyclus kent 3 fasen: anageen, katageen en telogeen.

 

De belangrijkste fasen worden hieronder uitgelegd:

 

1. Anagene fase (actieve groeifase):

 

Hier zit het haar met de wortel nog vast aan de voedingsbodem (haarzakje of haarfollikel). Alleen in deze fase kunnen we het haar vernietigen. Dit dient immers als geleider voor de warmte van het laserlicht.

 

2. Catagene fase (tussenfase - overgangsfase van groei naar rust):

 

In deze fase is de haargroei al gestopt , het wordt niet meer langer en ook niet donkerder. In deze fase groeit het haar langzaam met de huid mee naar boven. Dit betekent dat de wortel van het haar los is van de voedingsbodem. Daarom heeft de laserbehandeling hier ook zo goed als geen effect meer.

3. Telogene fase (rust- en uitval fase):

 

Hier is het haar volledig los. Vaak zit hieronder ook al weer een andere haar in de anagene fase. Aan het eind van deze laatste fase valt het haar uit. Op dat moment is het nieuwe haar al weer aangemaakt in de follikel en herhaalt de cyclus zich.

Het is een behandeling met oplosbare draadjes. Nadat de draadjes zijn opgelost, kan de huid terug uitzakken. Hierdoor is een vervolgbehandeling vaak noodzakelijk na 1 tot 2 jaar.

 

Indien u een meer permanente oplossing zoekt, kan u hierover meer lezen bij het hoofdstuk 'Facelift'

Wanneer de huid aan elasticiteit verliest, gaat deze verslappen, zakken en rimpels vertonen.
Dit is vooral zichtbaar op het voorhoofd, ter hoogte van de plooi op de neus-mond overgang of rondom de mond en kaaklijn. De wangen kunnen uitzakken (hamsterwangetjes) en dit verstoort de ovale, jeugdige vorm van het gezicht.
De oogleden zakken af en laten ons er vermoeid uitzien. Onze stralende jukbeenderen waar we zo trost op waren, lijken weg te smelten en geven ons een oud(er) aanzien.

 

Indien deze veranderingen storend werken op jouw zelfbeeld, je gemoed of zelfs je sociale omgang, dan kan u via een draadjes facelift hier verandering in brengen.

 

Het is een ideale behandeling voor:

 

  • jongere patiënten die de eerste tekenen van veroudering vertonen ter hoogte van het aangezicht door het slapper worden van de huid

 

  • patiënten die reeds een facelift hebben ondergaan en het gelaat terug willen opfrissen zonder opnieuw onder het mes te moeten

 

  • patiënten die geen uitgebreide operatie wensen te ondergaan, maar een behandeling onder lokale verdoving verkiezen

 

Onze plastisch chirurgen zijn steeds bereid om jou bij te staan met advies!

Indien de rimpels nog niet te diep zijn, kan u met injectables (inspuitingen) het proces van huidsveroudering vertragen.

Door middel van kleine oplosbare draadjes gaat de specialist uw huid weer strak trekken. De draadjes zijn zo ontworpen dat er kleine haakjes aan zitten die het weefsel weer aanspannen. Wij gebruiken draadjes met een 360° actieradius. Dit om en maximaal effect te bekomen.

 

Een draadjes lift wordt ook wel eens een lunchtime-facelift genoemd. Dit komt omdat het een behandeling is die onder lokale verdoving kan gebeuren. U hoeft niet in slaap te gaan en er hoeft ook niet gesneden te worden. Er wordt alleen een klein prikje gegeven om het draadje te laten passeren. Hierdoor is het littekentje quasi onzichtbaar wanneer het volledig genezen is. Er is geen begeleider noodzakelijk en u kan na de bahandeling dadelijk naar huis toe.

 

Zoals voor bijna elke esthetische ingreep geldt ook hier dat het een erg individuele behandeling is. De plastisch chirurg zal samen met jou bekijken wat jouw wensen en verlangens zijn. Aan de hand van deze criteria kunnen we dan kijken wat nodig is en zo een deskundig advies geven.

 

In ieder geval zal uw specialist steeds trachten om een natuurlijk en harmonieus resultaat neer te zetten zodat u weer fris en monter door het leven kan. U zal er jonger, ontspannen en uitgerust uitzien!

Wanneer de huid aan elasticiteit verliest, gaat deze verslappen, zakken en rimpels vertonen.
Dit is vooral zichtbaar op het voorhoofd, ter hoogte van de plooi op de neus-mond overgang of rondom de mond en kaaklijn. De wangen kunnen uitzakken (hamsterwangetjes) en dit verstoort de ovale, jeugdige vorm van het gezicht.
De oogleden zakken af en laten ons er vermoeid uitzien. Onze stralende jukbeenderen waar we zo trost op waren, lijken weg te smelten en geven ons een oud(er) aanzien.

 

Indien deze veranderingen storend werken op jouw zelfbeeld, je gemoed of zelfs je sociale omgang, dan kan u via een facelift hier verandering in brengen.

 

Onze plastisch chirurgen zijn steeds bereid om jou bij te staan met advies!

Indien de rimpels nog niet te diep zijn, kan u met injectables (inspuitingen) het proces van huidsveroudering vertragen.

Een MACS lift wordt ook wel eens een mini-facelift genoemd. Dit komt omdat het litteken beperkt wordt tot het plooitje voor het oor. Hierdoor is het quasi onzichtbaar wanneer het volledig genezen is.

Bij een grote, klassieke facelift kan het litteken tot achter het oor lopen om zo een maximaal effect te bekomen.

MACS-lift staat voor: Minimal Acces Cranial Suspension-lift. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie om zo het jeugdig resultaat te accentueren.

Jawel. Zoals voor bijna elke esthetische ingreep geldt ook hier dat het een erg individuele behandeling is. De plastisch chirurg zal samen met jou bekijken wat jouw wensen en verlangens zijn. Aan de hand van deze criteria kunnen we dan kijken wat nodig is en zo een deskundig advies geven.

 

Zo kan het zijn dat er geopteerd wordt voor een volledige (grote) facelift of een (mini) MACS lift. Het kan zijn dat u tijdens dezelfde operatie graag de oogleden laat corrigeren of een halslift laat uitvoeren.

 

In ieder geval zal uw specialist steeds trachten om een natuurlijk en harmonieus resultaat neer te zetten zodat u weer fris en monter door het leven kan. U zal er jonger, ontspannen en uitgerust uitzien!

Wanneer de huid aan elasticiteit verliest, gaat deze verslappen, zakken en rimpels vertonen.
Dit is vooral zichtbaar op het voorhoofd, ter hoogte van de plooi op de neus-mond overgang of rondom de mond en kaaklijn. De wangen kunnen uitzakken (hamsterwangetjes) en dit verstoort de ovale, jeugdige vorm van het gezicht.
De oogleden zakken af en laten ons er vermoeid uitzien. Onze stralende jukbeenderen waar we zo trost op waren, lijken weg te smelten en geven ons een oud(er) aanzien.

 

Indien deze veranderingen storend werken op jouw zelfbeeld, je gemoed of zelfs je sociale omgang, dan kan u via een facelift hier verandering in brengen.

 

Onze plastisch chirurgen zijn steeds bereid om jou bij te staan met advies!

Fillers worden veel gebruikt voor het verzachten van de neus(lippen)plooi, marionetlijntjes, rokerslijntjes, vollere lippen of een subtiele lift van de jukbeenderen.

Fillers zijn natuurlijke producten die gebruikt kunnen worden om (diepe) rimpels terug op te vullen. Hierdoor vult de huid zich weer op en verzachten de rimpels op een natuurlijke manier.

 

Ook kan er extra volume gegeven worden aan bepaalde delen van het gelaat waar dat gewenst is zoals de lippen of de jukbeenderen.

 

Het is een niet-permanent effect en dient dus na enkele maanden weer herhaald te worden.

In principe kunnen de meeste littekens gecorrigeerd of in ieder geval veel verbeterd worden. Soms is het gewenste resultaat er al na één behandeling, maar meestal zijn er meerdere behandelingen nodig. Alles hangt natuurlijk af van de plaats, diepte en grootte van het litteken. Gelukkig beschikken wij over erg krachtige lasers om een zo onopvallend mogelijk litteken te bekomen. Onze specialisten zullen u de best mogelijke raad geven. Het is dan ook hun dagelijkse opdracht om mensen te opereren met een zo onopvallend mogelijk litteken.

Ook deze littekens kunnen prima verbeterd worden.

 

Hiervoor beschikken we over enkele krachtige lasers die deze putjes kunnen verzachten. Indien de littekens reeds te diep zijn, kunnen we ook alternatieve behandelingen aanbieden zoals peelings.

Jawel hoor! Indien lasertherapie niet aanslaat, kan u ook steeds terecht voor een alternatieve behandeling. Deze kan gaan van speciale littekencrème en of -pleisters, tot LED-therapie en plastisch chirurgische ingrepen. Contacteer ons om meer info te bekomen over deze mogelijkheden.

Moedervlekken kunnen al van bij de geboorte aanwezig zijn, maar verreweg de meeste zullen ontstaan tussen de leeftijd van 3 en 20 jaar. Meestal gaat het om onschuldige vlekjes, doch wanneer ze plots verschijnen en onregelmatig van vorm zijn, kan je deze best laten controleren door uw behandelend arts. 

Moedervlekken zijn over het algemeen onschuldig. Maar er moet toch steeds extra opgelet worden als één van de onderstaande verschijnselen zich voordoen:

 

  • groter worden

 

  • van kleur of kleursamenstelling veranderen

 

  • van vorm veranderen

 

  • jeuken, steken of pijn doen

 

  • korstjes vertonen

 

  • bloeden

Een gewone moedervlek hoeft niet behandeld te worden. Echter wanneer deze vanuit esthetisch oogpunt storend is, kan u deze steeds laten wegnemen. Dit kan onder lokale anesthesie of een roesje. Doordat u in onze kliniek door plastische chirurgen geholpen zal worden, kunnen zij het litteken zo klein en onzichtbaar mogelijk houden.

Een melanoom is een ander woord voor een kwaadaardige huidtumor. Deze is meestal groter dan een gewone moedervlek, de vorm is grillig en asymmetrisch en de pigmentatie (kleuring) is vaak onregelmatig. Naast bruin en zwart kunnen de kleuren rood, paars, blauw, grijs, wit of een combinatie van verschillende kleuren voorkomen. Indien u ongerust of onzeker bent, raadpleeg dan zeker een specialist.

Een moedervlek is een goedaardige opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid, de zogenaamde melanocyten. Het is een natuurlijk verschijnsel dat bij iedereen voorkomt. Over het algemeen telt het lichaam 25 moedervlekken.

Een naevus is gewoon een ander woord voor moedervlek.

Sproeten (of epheliden) zijn lichtgele tot lichtbruine verkleuringen die voorkomen op aan zon blootgestelde delen van ons lichaam. Ze komen meestal voor bij blond- en roodharigen. De sproeten worden donkerder in de zomer en lichter in de winter.

Voor sproeten is geen therapie nodig, wel beschermen tegen de zon. Sproeten worden meestal ook niet als een probleem gezien, maar horen nu eenmaal bij blond- en roodharigen en worden eerder beschouwd als één van de 7 klassieke schoonheden van de vrouw.

Ja. Omdat bij elk vlekje toch een mogelijke, alhoewel erg kleine kans bestaat dat er kwaadaardige cellen inzitten. Daarom sturen we elke moedervlek door voor verder onderzoek naar een onafhankelijk labo. We nemen geen enkel risico met jouw gezondheid. Van dit onderzoek ontvangt u een aparte rekening van het labo zelf. Deze is grotendeels voor uw zorgverzekeraar. 

Na twee tot drie weken kan u normaal gezien weer aan de slag.

Minimaal 6 maanden na de zwangerschap en minimaal 6 maanden na het beëindigen van de borstvoeding. Als u het vroeger zou laten doen, is er een grote kans op complicaties. Ook kan het resultaat dan nog te veel veranderen en niet voldoen aan uw vooropgesteld ideaalbeeld. Indien er nog een kinderwens is, kunt u er best voor kiezen de operatie te ondergaan nadat het laatste kindje is geboren.

Een Mommy make-over bestaat uit een combinatie van onderstaande operaties. Welke ingrepen nodig zijn, is uiteraard voor iedereen verschillend. Uw behandelend arts zal samen met u de mogelijkheden overlopen:

 

  • Borstvergroting

 

  • Borstverkleinig

 

  • Borstlift

 

  • (Mini-)buikwandcorrectie

 

  • Buikspiercorrectie

 

  • Liposuctie

 

Een make-over is mogelijk in één enkele operatie, maar soms moet het in 2 of zelfs 3 operaties. Dit is afhankelijk van uw lichamelijke toestand, uw algemene gezondheidstoestand en uw voorkeur. Ten alle tijde moet het medisch technisch haalbaar zijn en hierbij staat uw veiligheid voorop!

Helaas wordt deze behandeling zelden terugbetaald. Indien u aan specifieke voorwaarden voldoet, kan een deel van de borstverkleining gerecupereerd worden. Vraag aan uw behandelend chirurg of u in aanmerking komt voor deze zorgvergoeding.

Vaak is een flapoor het gevolg van een geboren afwijking. 

 

Hierdoor is het kraakbeen, waaruit de oorschelp gevormd is, onvoldoende of slecht gevormd. Dit kan vele vormen aannemen, afhankelijk van welk deel van het oor misvormd is. Het gaat van subtiel afstaande oren tot en met onvolledig komvormige oren (cupears). 

 

Er kan een zekere familiale voorbeschiktheid bestaan om deze aandoening over te erven.

Ja, afstaande oren kunnen via een kleine operatie gecorrigeerd worden. Deze ingreep noemt men een otoplastie. Hierbij gaat men het kraakbeen remodelleren totdat het terug de juiste vorm heeft. Het littekentje wordt onopvallend achter de oorschelp verborgen.

Neen, helaas niet. Het gaat om een aangeboren afwijking van het kraakbeen.

Flapoortjes zijn al op vroege leeftijd zichtbaar en kunnen dan ook een bron zijn van pesterijen door leeftijdsgenootjes. Daarom wordt de behandeling al vanaf een leeftijd van 5 à 7 jaar uitgevoerd.

 

Als de ingreep op jongere leeftijd wordt uitgevoerd, is het oor nog niet voldoende volgroeid en bestaat er kans op misvorming van het oor tijdens de verdere groei.

 

Ook volwassen patiënten kunnen nog perfect behandeld worden!

U mag zowel voor als na de lasertherapie 4 à 6 weken niet in direct zonlicht komen met de behandelde zone.

 

Gebruik minstens 2 weken voor en na de behandeling ook geen 'bruinen-zonder-zon' en vermijd ook het gebruik van peelings of exfoliërende crèmes.

 

Zorg ervoor dat u op de dag van de behandeling geen dag- of camouflagecrème op de te behandelen zone aanbrengt. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder of niet werkzaam wordt.

Uiteraard! Dit is zelfs een uitstekende indicatie om een behandeling te starten. Vaak 'verraden' de handen onze ware ouderdom. Door de vlekjes weg te laseren lijken ze terug jonger en oogt de huid egaal.

Na de behandeling zijn de bestaande vlekjes grotendeels of geheel verdwenen.
Er kunnen echter nieuwe plekjes ontstaan na blootstelling aan zon- en UV licht. Daarom steeds de huid voldoende beschermen.

 

Af en toe een herhaling van de behandeling inplannen helpt de huid om vlekvrij te blijven.

Helaas niet, maar u kan wel een belangrijke regel in acht nemen: bescherm uzelf voldoende tegen de zon en UV stralen. Gebruik steeds een hoedje, zonnecrème met voldoende hoge factor, zonnebril en vermijd (zoveel mogelijk) het gebruik van een zonnebank.

Jazeker!

De meeste vlekken op de benen ontstaan door ijzerophoping (zogenaamde haemosiderine) als gevolg van slechte bloedvaten. Deze pigmentvlekken kunnen vaak succesvol met de laser worden behandeld.

Helaas kunnen alleen (bepaalde) donkerder gekleurde vlekken behandeld worden. Hypopigmentatie of 'witte' vlekken kunnen niet verbeterd worden.

Het resultaat begint zich al na enkele dagen te tonen. Sommige vlekjes schilferen af over een periode van 3 tot 7 dagen, andere vlekjes zullen langzaam aan verbleken in de huid zelf.

 

Dit is eigenlijk een synoniem van ouderdomsvlekken of zonnevlekken. Ze zijn vrijwel één en hetzelfde en kunnen uitstekend verholpen worden met de laser. Kom gerust eens langs voor meer informatie over de behandeling ervan.

De prognose van een PRP behandeling is voor de meeste mannen en vrouwen erg goed: positieve resultaten bij 70% tot 90% van de uitgevoerde behandelingen. De bereikte effecten hangen onder meer af van uw geschiktheid voor een behandeling en de mate waarin u de tips opvolgt die van invloed kunnen zijn op het resultaat. Uiteraard is iedere situatie anders en dat geldt eveneens voor de resultaten van een PRP behandeling.

Deze behandeling is al verschillende jaren gekend in de algemene geneeskunde en wordt tot op heden ook vaak toegepast bij haarverlies. Deze techniek is goed onderzocht en kent weinig nadelen. Ze is relatief goedkoop en geeft langdurige resultaten. Dunnere haren, breekbare haren of beginnende kaalheid komen in aanmerking.

PRP is de Engelstalige afkorting van 'Platelet Rich Plasma' dat vrij vertaald 'Plaatjes Rijk Plasma' betekent. Het is geheel lichaamseigen en dus erg veilig. 

Indien je onzeker bent over je schaamlippen en het je hindert in je intimiteit. Wanneer je hygiënische probelemen ondervindt zoals onaangename geurtjes of teveel vochtafscheiding. Of als je ongemakken ervaart in het dagelijkse leven of tijdens sportactiviteiten, kan je steeds even overleggen met onze specialisten of een correctie voor jou mogelijk is.

De linker en rechter schaamlip zijn vrijwel nooit gelijk van vorm en grootte. Zo kan er eentje groter uitzien dan de andere. Door een operatie kan dit grotendeels gecorrigeerd worden. Helemaal gelijk van vorm is helaas niet altijd mogelijk omdat bij geen enkele vrouw de schaamlippen exact symmetrisch zijn.

Na 6 weken mag je terug seks hebben.

De eerste weken na de ingreep is het gebied rond de schaamlippen vaak nog gezwollen en gespannen. Dit is normaal. De zwelling trekt binnen de eerste 6 weken weg en pas dan is het resultaat goed te zien.

  • Het kan simpelweg aangeboren zijn

 

  • Door een bevalling kunnen de schaamlippen blijvend veranderen

 

  • Gewichtsverlies

 

  • Na de menopauze kan de huid losser worden

 

  • Irritatie van de schaamlippen

 

  • Ontstekingen in het gebied rondom de vagina

De grote of buitenste schaamlippen, ook wel labia majora genoemd, zijn de (vaak) behaarde huidplooien aan weerskanten van de schaamspleet. De grote schaamlippen omgeven de overige geslachtsdelen zoals de clitoris en de kleine schaamlippen om ze te verbergen en te beschermen.

 

De kleine of binnenste schaamlippen, ook wel labia minora genoemd, liggen tussen de grote schaamlippen in, aan weerszijden van de vaginale opening. Ze zijn niet behaard en komen bovenaan samen om zo de clitoris te bedekken (clitoriskapje). Ze spelen een belangrijke rol bij intimiteit en kunnen door een seksuele prikkel gaan zwellen.

De oorzaak van een ingetrokken tepel is vaak divers:

 

  • aangeboren

 

  • ontstaat na hormonale veranderingen (puberteit, menopauze, ...)

 

  • gevolg van borsvoeding

 

  • in zeldzame gevallen een uiting van borstkanker. Het is daarom ook belangrijk om een plotse verandering van de tepel te laten onderzoeken door je behandelend arts.

De tepel kan afgeplat voorkomen of zelfs helemaal ingedeukt.
In geval van een ingedeukte tepel kan dit zorgen voor hygiënische problemen.

In de meeste gevallen is een ingetrokken tepel een onschuldige aandoening. Vaak zijn te korte melkkanaaltjes de oorzaak. Deze trekken de tepel als het ware naar binnen.
Echter wanneer het een plotse verandering betreft en/of wanneer slechts 1 borst getroffen is, kan u best even een nazicht inplannen bij uw behandelend arts. In zeldzame gevallen is een ingetrokken tepel een uiting van ziekte zoals borstkanker.

Indien je onzeker bent over je vagina en je hinder ondervindt tijdens het intiem samenzijn. Of wanneer je hygiënische problemen ondervindt zoals onaangename geurtjes of te veel vochtafscheiding, kan je steeds even overleggen met onze specialisten welke behandeling voor jou mogelijk is.

Na 6 weken mag je terug seks hebben.

De eerste weken na de ingreep is het gebied vaak nog gezwollen en gespannen. Dit is normaal. De zwelling trekt binnen de eerste 6 weken langzaam weg. Na 6 tot 12 maanden is het eindresultaat goed te zien en te voelen.

  • Het kan simpelweg aangeboren zijn
  • Door een bevalling kan de vagina blijvend veranderen
  • Gewichtsverlies
  • Constipatie
  • Na de menopauze kan de vaginawand slapper en droger worden
  • Langdurige irritatie
  • Ontstekingen in het gebied rondom de vagina

Samen met de specialist zullen de mogelijkheden overlopen worden.

 

In veel gevallen zal de arts vóórdat hij overgaat tot het injecteren van Botox een onderzoek (laten) uitvoeren. Dit onderzoek is bedoeld om de oorzaak van vaginisme vast te stellen.

 

Ervaringen hebben uitgewezen dat niet alle vrouwen met vaginisme in aanmerking komen voor een Botox-behandeling.

Zo is een Botox-injectie nagenoeg zinloos als de vagina extreem nauw is of als er sprake is van een spierziekte.

 

Ook is het slagingspercentage (70% succes) iets kleiner bij vrouwen waar vrijen nog nooit mogelijk is geweest (= primair vaginisme).

De beste resultaten (> 95% succes) worden geboekt bij vrouwen die voorheen wel probleemloos seks konden hebben (= secundair vaginisme).

 

De behandeling is alleen zinvol als er aansluitend seksueel contact plaatsvindt. Als er na de Botox-behandeling geen seksueel contact plaatsvindt, zullen de problemen na 3-6 maanden weer terugkeren.

Het ontspannende effect is na enkele dagen reeds merkbaar en zal maximaal zes maanden aanhouden. Het resultaat verdwijnt helemaal na een tijdje, doch als gevolg van een normaal seksleven gedurende deze periode kan vaginisme spontaan genezen.

 

Gemiddeld hebben vrouwen 2 herhaalbehandelingen nodig om volledig van hun vaginale spanning verlost te zijn. Erg zelden komt het voor dat de behandeling permanent (om de 6 maanden) moet worden voortgezet.

Het is erg moeilijk om de oorzaak van vaginisme te bepalen.

 

Het kan psychisch van oorzaak zijn, lichamelijk of een combinatie van beide.
Daarom kijkt jouw specialist ook naar de diepere oorzaken.

 

We onderscheiden twee grote groepen van vaginisme:

 

Primair vaginisme

Deze vrouwen hebben altijd al last gehad van vaginisme. Geslachtsgemeenschap is nog nooit (goed) gelukt, ook al wil ze wel graag. Oorzaken kunnen zijn:

 

  • Onzekerheid of angst
  • Seksueel misbruik
  • Te weinig kennis van het eigen lichaam of seks

 

Secundair vaginisme

We spreken van secundair vaginisme als de klachten later ontstaan, nadat penetratie voorheen wél mogelijk was. Oorzaken kunnen zijn:

  • Onzekerheid of angst
  • Vervelende seksuele ervaringen uit het verleden
  • (Aanhoudende) pijn tijdens de seks
  • Schimmelinfectie
  • Menopauze
  • Een operatie in het gebied van het bekken
  • Te veel spanning of relationele problemen.

 

Indien gewenst, vindt een paar weken na de intake een vervolggesprek plaats.

 

Soms blijkt dat u beter (eerst) naar een gynaecoloog of psycholoog kunt gaan. In dat geval wijst de dokter u door.

Ingreep

De laser doodt bacteriën die ontsteking veroorzaken in de huid. Daarnaast verwarmt de laser de talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder verstopt raken.

 

Als bijkomend effect van de laser zal de huid direct reageren op de warmte door nieuw bindweefsel (collageen) aan te maken. Acné-littekentjes zullen hierdoor minder zichtbaar worden.

Afhankelijk van de ernst van de acné, zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig, elke 2 tot 3 weken.
Nadien volstaat een onderhoudsbehandeling per 3-4 maanden. Zo blijft het resultaat optimaal.

Een behandeling met een injectable gebeurt vaak al tijdens de consultatie. De arts bespreekt welke rimpels of eigenschappen storend zijn en luistert naar uw wensen.

 

Nadien analyseert de specialist uw huid grondig om zo te bekijken welke gebieden te optimaliseren zijn en welke producten het beste bij u passen. Hierbij streven wij steeds om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen en uw persoonlijke uitstraling te accentueren.

Er zijn tal van mooie en informatieve filmpjes op het internet te vinden. Deze clip van een Australische collega geeft een mooie samenvatting van de gebruikte techniek weer.

 

Waarschijnlijk wel. Een borstlift (met of zonder vergroting) vormt meestal geen belemmering om borstvoeding te geven, onder voorbehoud dat de melkklier en melkkanaaltjes geen schade hebben opgelopen tijdens de operatie. Dit gebeurt gelukkig uiterst zelden.

Neen, er worden geen drainagebuisjes geplaatst. In zeldzame gevallen dient er wel een redon geplaatst te worden om overtollig vocht af te voeren. Dit kan in principe al de dag nadien verwijderd worden.

Dit is eerder uitzonderlijk. Als gevolg van de insnede en het verplaatsten van de tepel maar ook door de druk van de prothese op de gevoelszenuw kan er een verandering in het gevoel van de tepel ontstaan. Deze kan meer of minder gevoelig worden. Meestal is dit slechts tijdelijk en na enkele weken zal het gevoel zich geleidelijk normaliseren.

Een borstlift kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, afhankelijk van hoeveel overtollige huid u heeft en hoe sterk de borst gelift dient te worden. De chirurg bespreekt samen met u welke incisie het meest geschikt is.

 

  • Bij een minimale lift, komt er een klein littekentje thv de tepel. Dit is gedeeltelijk (“halve maan”) of volledig (“donut”).

 

  • Bij een middelgrote mastopexie komt daar een verticaal litteken bij naar onder toe. Dit wordt een lollipop-litteken genoemd omdat het sterk lijkt op een lolly.

 

  • Bij uitgebreide borstlifts krijgt u ook nog een snede in de plooi (“anker of “omgekeerde T”). Deze valt gelukkig mooi onder de borst en is dusdoende weinig opvallend.

 

Het litteken is in het begin rood en zichtbaar, maar geneest meestal probleemloos en quasi onzichtbaar. Na 1 jaar zal er enkel nog een dun, huidskleurig lijntje overblijven.

Neen, alleen een operatie met prothesen zal een veilig en blijvend resultaat kunnen garanderen. Het gebruik van hormonen en vitaminen hebben slechts een beperkte invloed op het borstvolume. Het onjuist gebruik van hormonen kan zelfs schade berokkenen aan uw gezondheid!

Waarschijnlijk wel. Een borstvergroting vormt meestal geen belemmering om borstvoeding te geven, onder voorbehoud dat de melkklier en melkkanaaltjes geen schade hebben opgelopen tijdens de operatie. Dit gebeurt gelukkig uiterst zelden.

Dit is eerder uitzonderlijk. Als gevolg van de druk door de prothese op de gevoelszenuw kan er een verandering in het gevoel van de tepel ontstaan. Deze kan meer of minder gevoelig worden. Meestal is dit slechts tijdelijk en na enkele weken zal het gevoel zich geleidelijk normaliseren.

De chirurg bespreekt samen met u welke incisie het meeste geschikt is. De toegang via de borstplooi wordt het meest gebruikt en is een veilige techniek om de prothesen symmetrisch in te brengen zonder de borstklier te beschadigen. Hierdoor zal u in de toekomst ook nog makkelijk borstvoeding kunnen geven indien gewenst.

 

Het litteken geneest meestal probleemloos en quasi onzichtbaar. Na 1 jaar zal er enkel nog een dun, huidskleurig lijntje overblijven.

Ja. Omdat het toch een belangrijke ingreep is, kan deze niet veilig onder lokale anesthesie uitgevoerd worden. Daarom zal de anesthesist jou in slaap brengen. U hoeft zich geen zorgen te maken. U wordt gedurende de ganse ingreep van heel nabij opgevolgd. Onze anesthesisten zijn zeer ervaren en u bent dus in bekwame handen.
Indien mogelijk, kan u ook kiezen voor een roesje of sedatie. Deze mogelijkheid bespreekt u best met uw behandelend arts.

Voor een buikspiercorrectie zal er een incisie gemaakt worden onderaan de buik. Het zal zo geplaatst worden dat het mooi wegvalt in de bikinilijn. Eenmaal het litteken genezen is (na 12 tot 18 maanden), zal er nog weinig te zien zijn van de operatie.
Voor de nazorg van het litteken kan u terecht bij uw plastisch chirurg voor meer advies.

Neen. Indien u enkel de spieren laat verstevigen en geen huidcorrectie nodig heeft, dient de navel niet losgemaakt te worden.
Als u wel een huidcorrectie plant, als gevolg van een belangrijke huidslapte of een grote vetschort, dan wordt de navel wel verplaatst. Het littekentje zal zo onopvallend mogelijk in de navel zelf weggewerkt worden.

Ja. Omdat het toch een belangrijke ingreep is, kan deze niet veilig onder lokale anesthesie uitgevoerd worden. Daarom zal de anesthesist jou in slaap brengen. U hoeft zich geen zorgen te maken. U wordt gedurende de ganse ingreep van heel nabij opgevolgd. Onze anesthesisten zijn zeer ervaren en u bent dus in bekwame handen.
Indien mogelijk, kan u ook kiezen voor een roesje of sedatie. Deze mogelijkheid bespreekt u best met uw behandelend arts.

Neen, dit gebeurt enkel indien er een verslapping van de buikspieren bestaat. Dit is vaak het geval na meerdere zwangerschappen. Dan kan de buik bolvormig uitpuilen en storend werken. Na het aanspannen van de diepe buikspieren zal dit verholpen zijn.

Soms wel, soms niet. Indien u slechts een klein beetje huidslapte of vetoverschot heeft onder de navel, hoeft deze niet losgemaakt te worden. Als u wel een belangrijk huidoverschot heeft of een grote vetschort die gans de buik beslaat, dan wordt de navel wel verplaatst. Het littekentje zal zo onopvallend mogelijk in de navel zelf weggewerkt worden.

De behandeling geeft soms een licht stekend of branderig gevoel. Dit wordt echter erg goed verdragen door vrijwel alle patiënten.
Na de behandeling is er zelden of nooit een pijnlijk gevoel te bemerken. Er dienen dus ook geen pijnstillers ingenomen te worden.

De laserbehandeling zelf duurt minder dan 30 minuten per sessie.

Haren groeien met hun wortel vanuit het haarzakje. Dit doet dienst als een voedingsbodem en enkel door dit te vernietigen kunnen we haargroei permanent tegengaan.

De haartjes zelf geleiden het laserlicht tot aan de haarzakjes, die dan door de warmte van het laserlicht definitief vernietigd worden.

Dit komt omdat haartjes verschillende fasen doorlopen.

 

Door de haarzakjes te vernietigen stopt de haargroei definitief. Enkel de haartjes die zich in hun actieve fase bevinden kunnen zo door de laser vernietigd worden aangezien ze alleen in deze fase verbonden zijn met de haarzakjes.

Afhankelijk van de hoeveelheid draadjes tussen de 20 à 30 minuutjes. Het wordt hierdoor ook wel eens lunchtime facelift genoemt. Net omdat het zo kort duurt maar wel een maximaal effect oplevert!

Dit is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als de huid erg doorhangt, zijn er logischerwijze meer draadjes nodig dan bij een nog jongere huid.

Helemaal niet!

De specialist zal de te behandelen zone eerst verdoven met lokale anesthesie. Hierdoor gaat u weinig tot niets voelen van de ingreep. U blijft de ganse tijd wakker en kan dadelijk na de draadjeslift weer naar huis toe.

 

Thuis kan u een kleine pijnstiller nemen om eventuele pijn bij het ontwaken voor te zijn.

Jawel.

 

Er zijn heel veel soorten draadjes beschikbaar van verschillende kwaliteit. Daarom is het belangrijk om u steeds goed te informeren. In onze kliniek werken wij uitsluitend met producten die voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

 

Wij gebuiken draadjes met helix-structuur. Dit wil zeggen dat de draadjes een actiepatroon van 360° hebben en dus maximaal de huid strak kunnen trekken.

Jawel hoor! Indien chirurgie voor u te ingrijpend lijkt, kan u ook steeds terecht voor een alternatieve behandeling. Deze kan gaan van speciale littekencrèmes en of -pleisters, tot LED therapie en laserbehandelingen. Contacteer ons om meer info te bekomen over deze mogelijkheden.

Vaak zal er gebruik gemaakt worden van onderhuidse hechtingen. De plastisch chirurg zal steeds een zo onopvallend mogelijk littekentje maken. Laat u door de specialist informeren betreffende uw specifiek geval.

Onze plastisch chirurgen zijn experts op het zo klein en onzichtbaar mogelijk maken van de littekens. Dit is namelijk hun beroep! Ze gebruiken speciale technieken om de incisie (insnede) zo goed mogelijk te camoufleren en te verbergen. Indien de genezing (12 tot 18 maanden) zonder problemen verloopt kan u na afloop rekenen op een quasi onzichtbaar litteken.

 

Mocht het litteken onverhoopt toch te veel opvallen, dan kan u terecht voor een tweede correctie. Deze kan bestaan uit speciale littekencrèmes of -pleisters, lasertherapie of een kleine heringreep.

Vaak zal er gebruik gemaakt worden van onderhuidse hechtingen. De plastische chirurg zal steeds een zo onopvallend mogelijk littekentje maken. Laat u door de specialist informeren betreffende uw specifiek geval.

Onze plastisch chirurgen zijn experts op het zo klein en onzichtbaar mogelijk houden van de littekens. Dit is namelijk hun beroep! Ze gebruiken speciale technieken om de incisie (insnede) zo goed mogelijk te camoufleren en te verbergen. Indien de genezing (12 tot 18 maanden) zonder problemen verloopt kan u na afloop rekenen op een quasi onzichtbaar litteken.

 

Mocht het litteken onverhoopt toch te veel opvallen, dan kan u terecht voor een correctie. Deze kan bestaan uit speciale littekencrèmes of -pleisters, lasertherapie of een kleine heringreep.

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat er gedaan moet worden, maar gemiddeld twee à drie uur. 

De operatie kan doorgaan onder lokale of algemene anesthesie. Dit hangt af van de uitgebreidheid van de operatie. Overleg met uw plastisch chirurg om te kijken wat mogelijk is.

De aanpak van een neuscorrectie is erg individueel. Iedereen heeft immers andere wensen. Daarom kan u samen met onze specialisten overleggen wat uw voorkeuren zijn. Zij zullen u de mogelijkheden uitleggen en een operatieplan opstellen. Iedere operatie wordt individueel beoordeeld om zo een duidelijk advies te geven.

Een esthetische neuscorrectie kan op 2 verschillende manieren uitgevoerd worden. De neuscorrectie kan uitgevoerd worden via een sneetje binnenin de neus (= gesloten neuscorrectie) of via een sneetje onderaan de neus (= open neuscorrectie).

Bij de gesloten neuscorrectie wordt er geen uitwendig sneetje gemaakt. Hierdoor is het herstel korter en is de ingreep minder traumatisch. Bij dit type neusoperatie zijn de mogelijkheden om de neustip te veranderen echter beperkt. Het littekentje is niet zichtbaar.

Bij de open neuscorrectie wordt een sneetje gemaakt aan de onderrand van het neustussenschot. Dit biedt een beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus, waardoor de tip veel nauwkeuriger gecorrigeerd kan worden. Bij deze ‘open neuscorrectie’ duurt de zwelling van de neus iets langer, vermits de lymfedrainage meer verstoord wordt. Het littekentje is slechts beperkt zichtbaar en al na enkele weken quasi verdwenen.

Met een neusoperatie is het mogelijk om één of een combinatie van onderstaande correcties uit te voeren:

 

  • de neus verkleinen

 

  • de neusstip verfijnen

 

  • de neusvleugels versmallen

 

  • de neus rechter maken

 

  • een bult (hump) op de neus verwijderen

 

  • ademhalingsproblemen verminderen

 

de aanpak van een neuscorrectie is erg individueel. Daarom kan u samen met onze specialisten overleggen wat uw wensen zijn. Zij zullen u de mogelijkheden uitleggen en een duidelijk advies geven.

Bij een ooglidcorrectie wordt een deel van de huid en vaak een reepje spier weggehaald. Als het nodig is wordt ook in de ooghoek een beetje vet weggehaald. Daarnaast zijn er ingrepen die aan een ooglidcorrectie kunnen worden toegevoegd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een stukje van de fronsspier door hetzelfde litteken te verwijderen, zodat een minder diepe fronsrimpel ontstaat.  

De arts maakt gebruik van een diathermie-apparaat waarbij wordt gesneden met een elektrisch mesje. Het voordeel daarvan is dat de kleine vaatjes direct worden dichtgebrand. Bij het gebruik van een laser wordt hetzelfde voordeel bereikt.

In de plooi van het bovenooglid zodat je het niet kunt zien als de ogen geopend zijn. Bij een onderooglidcorrectie kan de ingreep soms via de achterkant van het ooglid uitgevoerd worden. Dan zijn er geen zichtbare littekens. Indien de ingreep via de voorzijde wordt verricht bevindt het litteken zich vlak onder de wimpers Hier is het littekentje na een aantal weken vrijwel niet meer zichtbaar.

Soms moet het litteken iets langer worden gemaakt (in de kraaienpootjes). Hierbij blijft het litteken iets langer zichtbaar, dit kan eenvoudig worden gecamoufleerd met make-up.

De wondjes worden normaal gehecht met een erg dun draadje. Dit kan na 5 à 7 dagen pijnloos verwijderd worden. Plakken kan, maar dit geeft iets meer risico’s.

Neen, meestal gebeurt de ingreep onder lokale anesthesie. Dit wordt erg goed verdragen. Indien u hier echter tegen opziet, kan u opteren voor sedatie (roesje) of algemene anesthesie.

 

Jonge kinderen (tot 15 jaar) gaan echter wel steeds in slaap aangezien dit minder stresserend is op deze leeftijd.

Afhankelijk van de individuele situatie: 1 à 2 uur.

 

U mag de kliniek de dag zelf nog verlaten. De operatie gebeurt steeds in dagopname.

Pijn is uiteraard individueel, maar door het gebruik van lokale verdovingsmiddelen en afdoende pijnstillers, is het erg goed verdragen.
Indien u echter teveel angst heeft voor de ingreep, kan deze ook doorgaaan onder sedatie (roesje) of algehele anesthesie.

De incisie komt achter het oor. Hier is het goed verborgen en haast onzichtbaar na genezing.

De behandeling geeft soms een licht stekend of branderig gevoel. Het voelt aan alsof een mini-elastiekje tegen uw huid aanslaat of als een kort speldeprikje. Dit wordt echter erg goed verdragen door vrijwel alle patiënten.

Na de behandeling is er zelden een pijnlijk gevoel te bemerken. Wanneer een groter gebied wordt behandeld lijkt de napijn op lichte zonnebrand die enkele uren kan aanhouden.

De laserbehandeling zelf duurt tussen de 15 en 30 minuten per sessie, afhankelijk van het aantal en de grootte van de vlekken.

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 2 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigmentvlekken verdwijnen pas na meerdere behandelingen.

Er kan helaas geen 100% garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt volledig zullen verdwijnen. Sommige donkere vlekken reageren traag, niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Daarom is het belangrijk om de factoren die de terugkeer van pigmentatie bevorderen (zoals zon- en UV stralen) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

De PRP behandeling duurt doorgaans niet langer dan 60 minuten. Kort na afloop van de behandeling verlaat u de kliniek en kunt u, in overleg met de behandelend specialist, uw dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Over het algemeen wordt deze behandeling ervaren als weinig pijnlijk. Er moet wel geprikt worden om bloed te nemen en het PRP terug te injecteren, maar mensen vinden dit vaak niet erg storend.

  • verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes

 

  • stimuleren de groei van de haarfollikel

 

  • maken haarzakjes gezond en sterk

 

  • verminderen ontstekingen

 

  • resulteert in dikkere en sterkere haren

De ingreep duurt ongeveer een uurtje en gebeurt steeds in dagbehandeling. Je kan de kliniek enkele uren na de ingreep verlaten.

Bij de overgrote meerderheid van de dames kan de ingreep onder lokale anesthesie uitgevoerd worden. Het voordeel is dat je niet in slaap hoeft en dusdoende ook sneller naar huis toe mag.

Indien je echter benauwd bent, kan je ook steeds opteren om de ingreep onder een slaaproesje te ondergaan. Dan maak je niets mee van het hele gebeuren en kan je stressvrij je behandeling ondergaan. Ook dit gebeurt in dagkliniek.

Bij een schaamlipverkleining wordt de overtollige huid van de schaamlippen weggenomen om de vorm harmonieuzer te maken.

Er zijn twee vaak toegepaste technieken:

 

  1. Bij de wigexcisie snijdt de chirurg een driehoekje van overtollig schaamlipweefsel weg. Vaak gebruikt indien er slechts weinig of lokaal weefseloverschot is.
  2. Bij de trimexcisie, ook wel guillotine- of edgetechniek genoemd, neemt de chirurg weefsel over de hele lengte van de schaamlip weg. Deze techniek wordt alleen toegepast als er echt veel overtollig schaamlipweefsel is of bij hyperpigmentatie (donkere verkleuring) van de randen.

 

De keuze van de techniek hangt af van de wensen en de specifieke anatomie van de patiënt.

Indien de tepel sterk naar binnen getrokken is, komt dit vaak doordat de melkkanalen te kort zijn en dusdoende de tepel naar binnen trekken. Door de melkkanaaltjes nu los te maken van de tepel, kan deze terug naar buiten komen.
Bij deze behandeling bestaat wel het risico dat u geen borstvoeding meer kan geven. Het is dus ook aan te raden deze behandeling alleen uit te laten voeren indien u geen kinderwens meer heeft.

Deze behandeling gebeurt door middel van een klein buisje dat in de vagina wordt ingebracht. Hierdoor zijn er geen littekens zichtbaar. Deze ingreep verloopt dankzij een lokale verdoving vrijwel pijnloos. Dit betekent dat u dus niet onder een volledige narcose hoeft. De behandeling heeft ook een erg korte hersteltijd en is bijzonder effectief. Al na de eerste behandeling merkt u gelijk het verschil.

De operatie wordt uitgevoerd via de opening van je vagina. Hierdoor zal je dus geen zichtbare littekens hebben. De specialist zal met jou de mogelijke operatietechnieken overlopen. Indien er slechts matige slapte aanwezig is, kan het volstaan om de vaginawand te injecteren met eigen vet (lipofilling). Hierdoor staat deze terug mooi onder spanning.

Indien er toch teveel slapte is, wordt aan de achterzijde van de vagina huid en onderliggend weefsel weggehaald, waardoor de ingang van de vagina nauwer wordt. De verslapte bekkenbodemspieren worden weer aan elkaar gehecht met oplosbare hechtingen. Zo staat alles weer in de oorspronkelijke positie en zijn de spieren verstevigd.

Het eindresultaat is een strakker aanvoelende vagina.

De laserbehandeling duurt ongeveer een 30tal minuten. Je kan de kliniek dadelijk nadien verlaten.

De operatieve ingreep duurt ongeveer 1,5 uurtje en gebeurt steeds in dagbehandeling. Je kan de kliniek enkele uren na de ingreep verlaten.

Bij de laserbehandeling kan de ingreep onder lokale anesthesie uitgevoerd worden. Het voordeel is dat je niet in slaap hoeft en dusdoende ook dadelijk naar huis toe mag.

De operatie zelf gebeurt met behulp van een slaaproesje. Hierdoor maak je niets mee van het hele gebeuren en kan je stressvrij je behandeling ondergaan. Ook dit gebeurt in dagkliniek.

Er zijn twee vaak toegepaste technieken:

  1. Laser
  2. Operatie

De keuze van de techniek hangt af van de wensen en de specifieke anatomie van de patiënt.

Beautox (Botulinetoxine A) is een middel dat zeer gericht spieren tijdelijk kan verslappen/verlammen. Het wordt rechtstreeks in de betrokken spieren geïnjecteerd. Door het toedienen van Beautox treedt er een tijdelijke spierzwakte op, waardoor de bekkenbodem ontspant en seksueel contact weer mogelijk is.

Onder lokale vedoving duurt het ongeveer een 45 tal minuten. Je kan de kliniek dadelijk nadien verlaten.

 

Onder slaapverdoving duurt het ongeveer 1,5 uurtje en gebeurt steeds in dagbehandeling. Je kan de kliniek enkele uren na de ingreep verlaten.

De behandeling kan onder lokale anesthesie uitgevoerd worden. Het voordeel is dat je niet in slaap hoeft en dusdoende ook dadelijk naar huis toe mag.

Het kan ook met behulp van een slaaproesje. Hierdoor maak je niets mee van het hele gebeuren en kan je stressvrij je behandeling ondergaan. Ook dit gebeurt in dagkliniek.

Nazorg

We adviseren om de eerste uren na de behandeling niet te gaan sporten, plat liggen of het gebied te masseren.

Enkele weken na de behandeling nodigen wij u uit voor een follow-up en bekijken we het resultaat. Indien er twee weken na de Beautox-behandeling nog zichtbare rimpels zijn, kunnen deze verder verzacht worden met een aanvullende 'touch-up' behandeling.

Pijn kan gedurende de eerste paar dagen aanwezig zijn. Dit is natuurlijk heel individueel, maar de overgrote meerderheid van de vrouwen verklaart slechts enkele dagen last gehad te hebben van een stijfheid of een gespannen gevoel.

De pijn is overigens zeer goed onder controle te houden met enkele basis pijnstillers die u voorgeschreven zullen worden door uw behandelend chirurg. Indien nodig kan u steeds de sterkere pijnstillers op basis van morfine innemen. Hierdoor zal u zeker en vast pijnvrij zijn.

U kan eventueel ook de borsten koelen met ijs om zwelling en spanning tegen te gaan. Wel steeds de huid beschermen door het ijs in een handdoek te rollen om zo rechtstreeks contact te vermijden.

Tevens raden wij u aan om enkele dagen rustig aan te doen en uw lichaam te laten recupereren.

Wanneer de wondjes volledig genezen zijn, kan u terug onder de zonnebank. Denk er wel steeds aan de littekentjes goed af te dekken. Dit kan u doen door middel van een pleister of een zonnecrème van een voldoende hoge factor (50+ SPF).

Zolang de draadjes ter plaatse zijn, moet het litteken droog en proper gehouden worden. Het verband blijft best dicht. Hierna mag men het litteken 2x daags, zachtjes masseren met een vochtinbrengende crème of speciale littekenzalf. Dit zorgt ervoor dat het littekentje minder hard aanvoelt en bleker van kleur wordt zodat na verloop van tijd enkel nog een onopvallend dun lijntje overblijft.

Neen! Als men tevreden is over de vorm en het volume van de borsten, hoeft men de prothesen niet noodzakelijkerwijs te vervangen. Wel is aan te raden om regelmatig een controle echografie te laten uitvoeren. Zo er geen problemen gedetecteerd worden, kunnen siliconen prothesen vele jaren langer behouden worden.

Afhankelijk van uw job kan u na 5 dagen tot 2 weken weer aan de slag. Hou er rekening mee om voldoende rust in te plannen.

De operatiewonden dienen best droog en proper gehouden. Wanneer wondjes nat worden, kunnen er ernstige infecties ontstaan. Om dit te vermijden wordt douchen en baden in de genezingsperiode ontraden. Wel kan men zich uiteraard opfrissen met een washandje mits men de geopereerde zone vermijdt.

Pijn kan gedurende de eerste paar dagen aanwezig zijn. Dit is natuurlijk heel individueel, maar de overgrote meerderheid van de patiënten verklaart slechts enkele dagen last gehad te hebben van een stijfheid of een gespannen gevoel (net alsof u teveel gesport heeft).

De pijn is overigens zeer goed onder controle te houden met enkele basis pijnstillers die u voorgeschreven zullen worden door uw behandelend chirurg. Indien nodig kan u steeds de sterkere pijnstillers op basis van morfine innemen. Hierdoor zal u zeker en vast pijnvrij zijn.

Tevens raden wij u aan om enkele dagen rustig aan te doen en uw lichaam te laten recupereren. Sporten en buikspieroefeningen kunnen ten vroegste na 8 weken hervat worden. Dit om complicaties te vermijden.

De pijn na een abdominoplastie valt meestal redelijk mee. Indien u deze operatie combineert met een buikspiercorrectie, dan zal u meer pijn ervaren omdat de spieren gevoeliger zijn. Het is dan net alsof u teveel heeft gesport: een stijf, trekkerig of branderig gevoel.

De pijn is overigens zeer goed onder controle te houden met enkele basis pijnstillers die u voorgeschreven zullen worden door uw behandelend chirurg. Indien nodig kan u steeds de sterkere pijnstillers op basis van morfine innemen. Hierdoor zal u zeker en vast pijnvrij zijn.

Tevens raden wij u aan om enkele dagen rustig aan te doen en uw lichaam te laten recupereren. Sporten en buikspieroefeningen kunnen ten vroegste na 8 weken herstart worden om complicaties te vermijden.

Na de behandeling kan de huid gezwollen zijn. Je kan deze dan kalmeren met verkoelende compressen en aangepaste crèmes. Ook is het belangrijk dat u de huid goed hydrateert en ze gedurende enkele weken beschermt tegen felle zon.

  • Vermijd intensieve lichamelijk inspanning of te zwaar trainen/sporten
  • Vermijd gedurende een week grote temperatuursveranderingen zoals sauna of (bubbel)baden
  • Vermijd zoveel mogelijk alcohol de eerste week

 

Tip: u kan bij ons ook steeds terecht voor een intensieve gelaatsbehandeling specifiek afgestemd op de laserbehandeling. Hier wordt de huid dan volledig gereinigd, verzorgd en met aangepaste producten gehydrateerd.

Uw chirurg zal u na de behandeling specifieke wondzorg instructies meegeven. U zal het litteken moeten behandelen met (litteken)zalf en beschermen tegen de zon. Om de schadelijk UV stralen te blokkeren kan u een zonnecrème met factor 50 aanbrengen. Hou dit 12 tot 18 maanden vol voor een optimaal resultaat.

Afhankelijk van waar het lichaam gecorrigeerd is van 5 tot 14 dagen. Het gelaat geneest het snelst en de rug en gewrichten het traagst.

Uw chirurg zal u na de behandeling specifieke wondzorg instructies meegeven. U zal het litteken moeten behandelen met (litteken)zalf en beschermen tegen de zon. Om de schadelijke UV stralen te blokkeren kan u een zonnecrème met factor 50 aanbrengen. Hou dit 12 tot 18 maanden vol voor een optimaal resultaat.

Afhankelijk van waar het vlekje weggenomen is, duurt de genezing 5 tot 14 dagen. Het gelaat geneest het snelst en de rug en gewrichten het traagst. 

In de neus, de bovenlip en de bovenste snijtanden treedt soms een voos gevoel op. Dat gevoel verdwijnt na enkele weken tot maanden.

Met een gesloten neuscorrectie zal het litteken verborgen zijn binnen in de neus. Deze zullen dus niet zichtbaar zijn. 

Bij een open neuscorrectie wordt een sneetje gemaakt aan de onderkant ter hoogte van het neustussenschot. Dit littekentje geneest meestal erg goed en is al na een paar weken minder zichtbaar om uitiendelijk quasi volledig te verdwijnen.

Na de operatie kan er een forse zwelling ontstaan ter hoogte van de neus zelf en er rondom, zoals de oogleden. Deze kan ook blauw-paars verkleuren maar verdwijnt gelukkig al na enkele dagen. De zwelling van de neus zelf kan gedurende enkele maanden aanwezig blijven. Dan pas kan u het uiteindelijke resultaat aanschouwen.

Na de operatie krijgt u een voorschrift mee voor één of meerdere medicijnen:

  • medicatie om uw neusslijmvlies te ontzwellen

 

  • pijnstillende medicatie

 

  • neusspray om de neus te spoelen

 

  • neuszalf

 

  • soms ook antibiotica
  • Na de operatie krijgt u (vaak) een spalkje op de neus. Het zal de neus beschermen gedurende de post-operatieve periode. Dit dient u tot de eerste controle te laten zitten.
  • Na de operatie krijgt u (vaak) tampons in de neus. Deze worden in overleg met de plastisch chirurg verwijderd enkele dagen na de operatie. U kan dus nog niet dadelijk door de neus ademen. Omdat u door de mond moet ademen, kunt u last hebben van droge lippen, een droge mond en een droge keel. Regelmatig drinken, de lippen en de mond bevochtigen, kunnen deze ongemakken verhinderen.

  • U mag de neus niet snuiten. Zo wordt de druk in de neus zoveel mogelijk
    voorkomen. Dit gaat dan weer onder andere nabloedingen voorkomen.
  • Ook bukken, tillen en zware inspanning verrichten geven teveel druk op het hoofd. Het is dus beter deze handelingen te vermijden de eerste week.
  • Wij raden aan geen hete soepen en/of dranken te drinken op de dag van de operatie. Dit vergroot immers de kans op nabloedingen. U mag deze natuurlijk wel laten afkoelen en dan nuttigen.
  • Om een optimale genezing te bekomen raden we af om te roken. Dit ideaal 3 weken voor en na de operatie. Indien u moeilijkheden heeft om te stoppen met roken, kan u steeds advies vragen aan uw behandelend arts.
  • Afhankelijk van welke soort operatie er gedaan is, kan u enkele weken niet sporten. Uw chirurg zal dit met u bespreken.
  • Soms wordt gevraagd de neus te spoelen na de operatie. U krijgt hiervoor instructies mee op papier. Volg deze goed op om een vlotte genezing te bekomen.

Als u de nazorg-instructies goed naleeft, zal er zelden een probleem optreden. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn of u heeft vragen, aarzel dan niet ons te contacteren. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.

Sinds een aantal jaar is er een littekenzalf met bewezen verbetering van het litteken en versnelling van het uitrijpen (siliconenzalf). Deze zal aan u op recept worden meegegeven. Het is belangrijk om het litteken, zolang het rood is, niet bloot te stellen aan Ultraviolet licht (zon of zonnebank). U kunt het beschermen met een pleister of in een later stadium met een sunblock (factor 50 SPF).

Bij de meeste mensen blijkt één ingreep voldoende, afhankelijk van uw levenspatroon (veel in de zon, roken, weinig slaap etc) kan uiteindelijk toch weer een (beperkt) huidoverschot ontstaan. Dit kan eenvoudig gecorrigeerd worden via eenzelfde ingreep en litteken. 

U mag de dag na de operatie weer voorzichtig douchen. De pleisters blijven gewoon zitten en moeten na het douchen worden drooggedept. U mag nog niet in bad of naar de sauna. Dat mag pas weer na 6 weken.

Snel; bovenoogleden: na 1 week. Onderoogleden: 1 à 2 weken.

Uw ogen kunnen blauw en gezwollen zijn maar u kunt wel gewoon zien zodat bijvoorbeeld computerwerk goed mogelijk is. Een zonnebril kan tijdelijk uitkomst bieden indien u toch weer aan het werk wilt. Vermijd zware inspanningen tijdens de eerste weken.

Na de ingreep wordt er voor 5 dagen een (druk)verband aangebracht.

Bij kinderen raden we nadien aan een haarband te dragen gedurende 1 maand. Dit beschermt de oren tegen trauma tijdens het spelen en de slaap. De eerste 2 weken dag én nacht, daarna enkel nog 's nachts.

Bij volwassen patiënten moet er geen bijkomend verband gedragen worden. Voorzichtigheid is echter geboden! Wij raden dan ook aan geen sportieve activiteiten uit te voeren gedurende 4 tot 6 weken.

Sociale activiteiten kunnen meestal hervat worden na 1 week.

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt meestal na ekelen uren. Je kan deze kalmeren met koude compressen of een aangepaste verkoelende crème.

Wanneer grote delen van het gelaat behandeld werden, is het verstandig om de eerstvolgende nacht bij het slapen het hoofdeinde van het bed te verhogen om zwelling tegen te gaan (bijv. meerdere hoofdkussens gebruiken).

De behandelde zone kan van kleur veranderen: soms wordt het licht donkerder of soms net lichter. Dit is een goed teken aangezien het pigment dan de energie van de laser goed geabsorbeerd heeft.

Ook kunnen er zich donkergekleurde oppervlakkige schilfertjes vormen die na 3 tot 7 dagen vanzelf loslaten. Deze schilfertjes geven soms veel jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te krabben! Doe er liever een verkoelende crème of zalf op.

Zelden ontstaan er kleine blaren ter plaatse van de behandelde huid dewelke helder vocht bevatten. De blaren zullen vanzelf indrogen en een korstje vormen. Het is beter om ze niet te doorprikken.

Vermijd zwemmen, sauna, baden of (contact)sporten wanneer er nog schilfertjes aanwezig zijn. Douchen is toegestaan doch de behandelde zone met een zachte katoenen handdoek droog deppen en niet wrijven.

De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Wenst u toch te hydrateren of camoufleren, informeer dan naar onze verzorgingsproducten die specifiek zijn afgestemd op fragiele huid na laserbehandelingen.

Ook is het belangrijk dat je de huid gedurende 6 weken beschermt tegen zon- en UV-stralen.

 

Tip: u kan bij ons ook steeds terecht voor een intensieve gelaatsbehandeling speciaal bedoeld na lasertherapie. Hier wordt de huid dan professioneel gereinigd, verzorgd en met aangepaste producten zachtjes gehydrateerd.

Gezien dit een 'natuurlijk' genezingsproces is, heeft het toch wel wat tijd nodig alvorens u een verschil ziet. Door de band genomen, zien de meeste patiënten een lichte verbetering na 6 weken en een significante verbetering na 3 à 6 maanden.

Direct na afloop kunt u de kliniek al verlaten. Uw hoofdhuid kan op de injectie-plaatsen licht gezwollen en gevoelig zijn. Zowel de gevoeligheid als de eventuele zwellingen verdwijnen binnen 48 tot 72 uur na de behandeling.

Het is mogelijk dat u in de eerste week na de schaamlipcorrectie moeite heeft met zitten en dat plassen pijnlijk is. Thuis kan je de geopereerde zone koelen (met een coldpack). Dit zal de zwelling en pijn tegengaan. Meestal volstaat lichte pijnmedicatie, u voorgeschreven door de chirurg, om deze ongemakken te verminderen.

Belangrijk is om er een goede hygiëne op na te houden! Zo dien je de wonden dagelijks en zeker na elk toiletbezoek goed te ontsmetten.

Er kan sprake zijn van bloedverlies na de schaamlipcorrectie. Hierover hoef je je niet ongerust te maken. Je kan het beste een opgerolde handdoek pakken, deze tussen uw benen leggen en zo een tijdje blijven zitten. De bloeding zal vanzelf stoppen. Indien het niet stopt of de schaamlip erg opzwelt, kan je best je behandelend chirurg contacteren.

Na de operatie krijg je een brief mee met instructies. Lees deze goed door en bij eventuele vragen zijn wij steeds 24u/24u bereikbaar.

Het is mogelijk dat u in de eerste week na de vaginacorrectie moeite heeft met zitten en dat plassen pijnlijk is. Meestal volstaat lichte pijnmedicatie, u voorgeschreven door de chirurg, om deze ongemakken te verminderen.

Belangrijk is om er een goede hygiëne op na te houden! Zo dien je de vagina dagelijks en zeker na elk toiletbezoek goed te ontsmetten.

Er kan sprake zijn van bloed- of slijmverlies na de correctie. Hierover hoef je je niet ongerust te maken. De bloeding zal vanzelf stoppen. Indien het niet stopt of erger wordt, kan je best je behandelend chirurg contacteren.

Na de operatie krijg je een brief mee met instructies. Lees deze goed door en bij eventuele vragen zijn wij steeds 24u/24u bereikbaar.

Gezien dit een 'natuurlijke' genezingsproces is, heeft het toch wel wat tijd nodig alvorens u een verschil ziet. Door de band genomen, zien de meeste patiënten een lichte verbetering na 6 weken en een significante verbetering na 3 à 6 maanden.

Risico's

Zoals bij elke behandeling zijn er ook aan een Beautox-behandeling (mogelijks) enkele risico’s verbonden. In de handen van onze ervaren chirurgen zijn deze complicaties gelukkig heel erg zeldzaam. De meest voorkomende problemen zijn:

  • hoge koorts

 

  • opgezwollen gelaat

 

  • felle roodheid van de behandelde zone en omliggend weefsel

 

  • pijn die niet afneemt met normale pijnstilling

 

  • eender welke symptomen of klachten die u ongerust maken. 

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een borstliftende operatie enkele risico’s verbonden. In de handen van onze ervaren chirurgen zijn deze complicaties gelukkig heel erg zeldzaam. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Asymmetrie

 

  • Infectie

 

  • Nabloeding

 

  • Kapselcontractie

 

  • Protheseverschuiving

 

  • Verandering van gevoel in de tepels of de borst zelf

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een borstvergrotende operatie enkele risico’s verbonden. Gelukkig zijn deze complicaties heel erg zeldzaam. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Asymmetrie

 

  • Infectie

 

  • Nabloeding

 

  • Kapselcontractie

 

  • Protheseverschuiving

 

  • Verandering van gevoel in de tepels of de borst zelf

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een buikspiercorrectie enkele risico’s verbonden. In de handen van onze ervaren chirurgen zijn deze complicaties gelukkig heel erg zeldzaam. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Infectie

 

  • Nabloeding

 

  • Asymmetrie

 

  • Zichtbaar litteken

 

  • Loskomen van de hechtdraad aan de spier

 

  • Verandering van gevoel in huid (dit is meestal maar tijdelijk)

 

Soms kan er zich vocht (seroma) opstapelen tussen de huid en de spierlaag. Het dragen van een buikband helpt ter voorkoming van deze verwikkeling.

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een buikwandcorrectie enkele risico’s verbonden. In de handen van onze ervaren chirurgen zijn deze complicaties gelukkig heel erg zeldzaam. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Infectie

 

  • Nabloeding

 

  • Asymmetrie

 

  • Zichtbaar litteken

 

  • Verandering van gevoel in huid (dit is meestal maar tijdelijk)

Soms kan er zich vocht (seroma) opstapelen tussen de huid en de spierlaag. Dit is te zien als een lokale zwelling. Het dragen van een buikband helpt ter voorkoming van deze verwikkeling.

De meeste patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen. Er kan echter lichte roodheid en zwelling van de huid optreden. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren voorkomen. Raadpleeg uw specialist voor meer informatie over de voordelen en risico’s van de behandeling.

  • Diabetes
  • Epilepsie
  • Trombose of bloedklonters
  • Eczeem of psoriasis op de behandelplek
  • Vitiligo
  • Infecties van de huid op de behandelplek
  • Een kuur van antibiotica of penicilline
  • Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
  • Zwangerschap
  • Pacemaker
  • Gebruik van ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium, steroïden, medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken

Irritatie: Na de behandeling kan er enige roodheid ontstaan. Deze roodheid verdwijnt meestal na 1 à 2 uur doch in sommige gevallen kan het meerdere dagen aanhouden.

Brandwondjes, blaren of pigmentverlies: De kans op deze zeldzame bijverschijnselen wordt groter naarmate de huid donkerder is.

Daarom mag het te laseren gebied niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank gedurende minimaal 2 weken voor de behandeling. Het gebruik van een zonnebank of een selftanner wordt afgeraden tijdens de volledige periode dat u in behandeling bent. Gebruik steeds een zonnecrème met hoge factor (>50).

Omdat het een behandeling is onder lokale anesthesie en omdat de draadjes na verloop van tijd vanzelf oplossen, is het een erg veilige procedure. Desalniettemin kunnen er soms kleine complicaties ontstaan:

  • Asymmetrie

 

  • Rimpeltjes of putjes

 

  • Infectie

 

  • Granuloma (harde onderhuidse knobbeltjes)

 

  • Het breken van een draadje

Daarom is het ook steeds aangeraden goed de instructies van uw behandelend arts op te volgen om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Er is zelden sprake van infecties, nabloedingen of gevoelsstoornissen van de huid van de oogleden. Hoewel het niet vaak voorkomt, kan de traanklier reageren op een ooglidcorrectie waardoor droge ogen ontstaan. Een eenvoudige behandeling met oogdruppels volstaat vaak.

Het onderooglid (specifiek) kan gaan afstaan of te laag komen te zitten (ectropion). Dit kan een kleine correctie vergen indien de oogbol hierdoor geïrriteerd raakt.

Op de plaats van de hechtingen of injectie is soms nog een aantal maanden een bultje onder de huid te voelen. Dit verdwijnt meestal vanzelf.

  • Na de operatie kan er een lichte ‘overgevoeligheid’ aan de oren bestaan. Meestal verdwijnt dit spontaan na enkele weken.

 

  • Absolute symmetrie is nooit te garanderen. De chirurg probeert steeds om een symmetrisch resultaat te bekomen, maar er kan steeds een, soms minimaal, verschil tussen de twee oren blijven. Mocht het verschil te groot blijken, dient soms een tweede, bijkomende ingreep ingepland te worden om dit te corrigeren.

 

  • Zoals bij elke ingreep is er een zeer klein risico op verwikkelingen zoals nabloeding, infectie, slechte wondheling of littekenvorming (keloïd).

 

  • Soms wijzigt de vorm van het oor lichtjes in de weken of maanden na de ingreep.

De meeste patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen. Er kan echter lichte roodheid en zwelling van de huid optreden.

Bij sommige patiënten blijft het behandelde vlekje lichter dan de omringende huid. Deze hypopigmentatie verdwijnt meestal binnen 3 tot 9 maanden. In zeldzame gevallen kan deze verbleking ook blijvend zijn.

Bij patiënten met een donkere huid kan er soms juist een donkere verkleuring optreden. Deze patiënten zijn gevoelig voor dit type reactie en hebben dit vaak al eerder opgemerkt na een wondje, schrammetje of na genezing van puistjes. In het algemeen verdwijnt deze hyperpigmentatie vanzelf na 3 tot 9 maanden. In zeldzame gevallen is deze echter permanent.

De kans op littekens is gering als u zich houdt aan de voorzorgsmaatregelen.

Raadpleeg uw specialist voor meer informatie over de voordelen en risico’s van de behandeling.

Vooraf wordt uitgebreid met iedere patiënt gesproken over zijn of haar gezondheid tijdens het intake gesprek. Hoewel PRP lichaamseigen is en daardoor erg veilig, dienen we toch enkele contra-indicaties te vermelden waardoor deze behandeling niet geschikt kan zijn voor u. Om uitsluitsel te krijgen hierover overleg je best even met uw behandelend arts.

  • acute en chronische infecties

 

  • huidziekten of huidkanker

 

  • chronische bloedziekte

 

  • stollingsstoornis

 

  • leverstoornissen

 

  • ernstige stofwisselings- of systemische ziekten

 

  • voorafgaande behandelingen met permanente fillers

 

  • gebruik van bloedverdunnende middelen zoals aspirine en ontstekingsremmers

Over het algemeen is het een veilige procedure. Maar helaas kunnen er toch problemen of complicaties optreden, al zijn deze erg gering:

  • (ongelijke) zwelling van de schaamlip(pen)

 

  • bloeduitstorting of nabloeding

 

  • infectie

 

  • scheuren van de hechting door zwelling

 

  • trekkend litteken

 

  • veranderd gevoel of voosheid

 

  • allergische reactie

Over het algemeen is het een veilige procedure. Maar helaas kunnen er toch problemen of complicaties optreden, al zijn deze erg gering:

  • zwelling van de vagina
  • bloeduitstorting of nabloeding
  • infectie
  • scheuren van de hechting door zwelling
  • trekkend litteken
  • te nauwe vagina
  • veranderd gevoel of voosheid
  • allergische reactie
  • schade aan de blaas, het rectum of de darm
  • blaasontsteking

Een behandeling is niet geschikt voor vrouwen die:

  • zwanger zijn. In de meeste gevallen wordt geadviseerd om ten minste tot zes maanden na de bevalling te wachten alvorens een behandeling te ondergaan
  • een actieve vaginale infectie of blaasontsteking hebben
  • een verzakking of te ernstige vaginale verwijding hebben die beter verholpen kan worden met een ander type operatie

Over het algemeen is het een hele veilige procedure. Maar helaas kunnen er toch problemen of complicaties optreden, al zijn deze erg gering en vaak van voorbijgaande aard:

  • onvoldoende werking van de Beautox
  • bloeduitstorting
  • infectie
  • allergische reactie
  • blaasontsteking

Een behandeling is niet geschikt bij:

  • Zwangerschap
  • Een actieve vaginale infectie of blaasontsteking hebben
  • Spierziektes

Vooraf wordt er uitgebreid met iedere patiënt gesproken over zijn of haar gezondheid tijdens het intake gesprek. Hoewel PRP lichaamseigen is en daardoor erg veilig, dienen we toch enkele contra-indicaties te vermelden waardoor deze behandeling niet geschikt kan zijn voor u. Om uitsluitsel te krijgen hierover overleg je best even met uw behandelend arts.

  • acute en chronische infecties
  • huidziekten of huidkanker
  • chronische bloedziekte
  • stollingsstoornis
  • leverstoornissen
  • ernstige stofwisselings- of systemische ziekten
  • voorafgaande behandelingen met permanente fillers
  • gebruik van bloedverdunnende middelen zoals aspirine en ontstekingsremmers
calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda