Vaginaverstrakking

Mag het een beetje strakker? Na een bevalling kan de vagina wat wijder aanvoelen. Met een speciefieke laserbehandelingen merk je al heel wat verschil. 

Een vaginaverstrakking met de nieuwe Fotona SP Dynamis helpt je op weg.

Merk je na een bevalling dat het niet meer zo strak aanvoelt of heb je last van stressincontinentie? Heel wat vrouwen hebben deze gyneacologische klachten na een bevalling. Met een intieme laserbehandeling, kan je dit probleem aanpakken. Het is een eenvoudige en quasi pijnloze behandeling. Het resultaat kan je binnen enkele weken verwachten.

4191vaginaverstrakking1.jpg

Wat is een vaginaverstrakking?

Een vaginaverstrakking is een niet-invasieve laserbehandeling, deze is quasi pijnloos (enkel de warmte kan je wat voelen). Gemiddeld heb je bij een eerste behandeling 3 sessies nodig. Nadien kan jaarlijks 1 à 2 sessies nodig zijn om het te 'onderhouden'.

Wanneer kiezen voor een vaginaverstrakking?

'Vaginale relaxatie' (ook wel het vaginale relaxatie syndroom genoemd) is het gevolg van een inwendige structurele spierweefselatrofie (afname) ter hoogte aan de vaginawand, dus aan de binnenzijde van de vagina. Dit proces is meestal een gevolg van het natuurlijk verouderingsproces en in het bijzonder na een (vaginale) bevalling.

Bij vaginale relaxatie kan er sprake zijn van verminderde spiertonus, verminderde kracht, verminderde controle en minder ondersteuning. Tijdens intieme betrekkingen kan je (of je partner) minder wrijving voelen, of je merkt dit bij het inbrengen van een tampon. De vagina voelt 'wijds' aan.

Bij milde stressincontinentie (verlies van urine door externe druk, zoals tijdens hoesten/bukken/...) kan deze laserbehandeling ook een oplossing bieden.

4221vaginaverstrakking4.jpg

Hoe gaat een vaginaverstrakking in z'n werk?

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Er is, buiten een eerste intakegesprek, weinig voorbereiding nodig. Tijdens de behandeling krijg je een glazen speculum ingebracht, waar nadien het specifieke kopstuk aan wordt bevestigd. De behandeling gaat semi automatisch, van diep binnenin tot helemaal aan de ingang van de vagina. Je kan warmte waarnemen wanneer de laser bijna aan de ingang van de schede is.

Hoeveel kost een vaginaverstrakking?

Een laserbehandeling voor een vaginaverstrakking           500€ (per sessie) - Pakketprijs 1200€ (3 sessies)

Zit je na het lezen nog met vragen? Bekijk dan zeker onze vraag & antwoord-pagina of contacteer ons voor meer informatie. Overtuigd? Maak dan een vrijblijvende afspraak in één van onze praktijken. Je kan je consultatie ook online plannen in de agenda van je specialist.

Een behandeling of ingreep gepland? Op deze pagina vind je alle tips die je nodig hebt voor een optimale voorbereiding.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda