Een goede voorbereiding

Lees hier tips hoe je best je vragen en zorgen met de chirurg communiceert, hoe je jouw lichaam voorbereidt op de operatie en hoe je herstel makkelijker kan verlopen.

1. Praat over je verwachtingen

Leg uit waarom je deze ingreep wil laten uitvoeren en wat precies het resultaat is waar je naar zoekt. Zorg ervoor dat je de voordelen en risico's begrijpt, inclusief littekens en veranderingen in uitzicht. Indien je nog vragen hebt, aarzel niet onze specialisten te contacteren.

2. Leef gezond (vóór de operatie)

Gezond eten en regelmatig sporten in de weken voorafgaand aan een ingreep, is een geweldige manier om het lichaam die extra boost te geven die het nodig heeft. Drink dus veel water, eet gezonde, gebalanceerde maaltijden en blijf actief!

Wanneer je rookt, raden we aan dit ten minste drie weken vóór de operatie te beperken. Tabak heeft een negatief effect op de wondgenezing. Zo ontstaat er ook een verhoogd risico op infectie en openvallen van de wonde.

3. Los praktische zaken op voorhand op

Bij het eerste gesprek ontvang je een reeks aanbevelingen die je moet opvolgen ter voorbereiding van de ingreep. Deze omvatten zaken als wat je wel en niet mag eten of drinken voorafgaand de operatie, evenals enkele instructies voor de nazorg.

Je kan na de ingreep niet zelfstandig naar huis. Zoek dus iemand die je veilig thuis brengt en die je, zeker de eerste 24 uur na de operatie, kan bijstaan.

4. Rust voldoende

In de week voor je operatiedatum, maar vooral de avond ervoor, is het belangrijk om genoeg slaap te krijgen. Hoe beter uitgerust je bent op de dag van de ingreep, hoe beter jouw lichaam omgaat met de invloeden van de ingreep en het herstel.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda