De waarheid over stoppen met Botox®

Botox®, het wondermiddel dat rimpels vervaagt en gezichten gladstrijkt, is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Met deze populariteit krijgen we natuurlijk ook meer en meer vragen over de werking ervan. Eén van de meest gestelde vragen is: wat gebeurt er als je stopt met de behandelingen?

Wij leggen het graag, eerlijk, voor je uit.

Rimpelbehandeling met een spuitje in de fronsrimpel

Het effect van Botox®

Om te begrijpen wat er gebeurt als je stopt met Botox®, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe het nu eigenlijk werkt. Botox®, of botulinetoxine, is een eiwit dat wordt ingespoten in bepaalde spiertjes om de werking ervan te verminderen. We richten ons dan specifiek op de spieren die de huid in het gezicht doen samentrekken en vervolgens rimpels en lijntjes veroorzaken. Door deze spieractiviteit te verminderen, zullen je rimpels en lijntjes vervagen en zal je huid er gladder uitzien. Door de effectieve werking ervan, is Botox® zonder twijfel de populairste behandeling als het gaat om huidverjonging en rimpelbehandelingen.

Wat als je stopt?

Er wordt wel eens gezegd dat, als je stopt met Botox®, je rimpels erger zouden worden dan ervoor. Maar we kunnen je geruststellen, dit is een fabeltje.

Als je stopt met Botox® zullen de behandelde spiertjes stilaan hun normale werking hervatten en zullen je oorspronkelijke lijntjes en rimpels weer terugkomen. Vervolgens gaat het natuurlijke verouderingsproces gewoon verder zoals voorheen. Dit gaat niet sneller of trager dan bij iemand die nooit een Botox®behandeling liet uitvoeren.

Conclusie

Als je overweegt om te stoppen met Botox®, kan je dit met een gerust hart doen. Je lichaam zal hier namelijk geen enkel negatief ongemak van ondervinden.

Echter snappen we het zeker ook als je er liever niet mee stopt, want wat is er nu erg aan een klein hulpmiddeltje om er langer jong uit te zien? 😉

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda