Herstel na een plastische ingreep

Iedereen die voor plastische chirurgie kiest, weet dat ze na de ingreep enige last zullen ondervinden. Het blijft natuurlijk nog altijd een operatie waarna er een fysiek herstel volgt. Naast het fysieke herstel, zien we dat onze pati√ęnten ook vaak door een emotioneel proces gaan na hun ingreep.

Pijn

Plastische ingrepen kunnen vari√ęren van kleine correcties tot complexe reconstructies. Allemaal gaan ze echter gepaard met enige vorm van postoperatieve pijn. Dit kan gaan van een licht ongemak tot hevige pijnscheuten. Omdat pijn erg persoonsgebonden is, is het helaas moeilijk om je hier van tevoren op voor te bereiden. Om het eerste herstel toch zo aangenaam mogelijk te houden, krijg je van ons steeds een aangepast medicatie voorschrift mee.

Fysiek herstel

Ook het fysieke herstel verschilt sterk van persoon tot persoon en van de aard van de ingreep. Over het algemeen adviseren we om 1 tot 2 weken rust te nemen. Na 2 weken kunnen de meesten terug starten met lichte dagdagelijkse taken. Zware fysieke inspanningen kunnen meestal weer na 6 tot 8 weken. Je ontvangt van ons steeds een nazorgbrief met richtlijnen die specifiek voor jou van toepassing zijn.

Emotioneel herstel

Naast het fysieke aspect, speelt ook het emotionele een grote rol na een plastische ingreep. Zo heeft je lichaam een grote verandering ondergaan en zal je soms tijd nodig hebben om je weer helemaal als jezelf te voelen. Meestal is het emotionele aspect echter net positief, zo zijn de meesten net heel gelukkig met de beslissing die ze hebben genomen en voelen ze al snel een boost in hun zelfvertrouwen.

Het belang van goede nazorg

Om je herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we dat je de richtlijnen van je chirurg goed opvolgt. Goede nazorg is namelijk net zo belangrijk als de ingreep zelf. Daarnaast is ook geduld een mooie vorm van nazorg. Het kan maanden tot soms meer dan een jaar duren voor het eindresultaat van je ingreep zichtbaar is, geef je lichaam dus rustig de tijd om helemaal te herstellen. Neem dus even wat tijd voor jezelf en zorg voor een lege agenda gedurende de eerste weken na je ingreep.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda