Kan vet terugkomen na een liposuctie?

Liposuctie is één van de populaire plastische ingrepen. Het doel van deze ingreep is om de lichaamscontouren te verbeteren. Maar wat gebeurt er als je na een liposuctie in gewicht toeneemt?

Begrijpen van de ingreep

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat een liposuctie geen ingreep is om gewichtsverlies te bekomen, maar eerder een middel om hardnekkige vetophopingen te verminderen of verwijderen.

Liposuctie verwijdert vetcellen permanent uit specifieke gebieden van het lichaam. Wanneer vetcellen verwijderd zijn, zijn ze weg en kunnen ze zich niet opnieuw vormen. Dit betekent echter niet dat je nooit meer vet zult zien in het behandelde gebied.

Gewichtstoename na een liposuctie

Behandelde zones

Hoewel liposuctie vetcellen permanent verwijdert, betekent dit niet dat het behandelde gebied immuun is voor gewichtstoename. De overgebleven vetcellen in dat gebied kunnen nog steeds in omvang toenemen, wat kan leiden tot een gedeeltelijk verlies van de contourverbeteringen die door de liposuctie zijn bereikt.

Herverdeling van vet

Als je aankomt na een liposuctie, zal het vet zich anders verdelen over je lichaam. Aangezien er in de behandelde gebieden minder vetcellen aanwezig zijn, zullen de vetcellen in andere delen van je lichaam groter worden.

Behoud van resultaten na een liposuctie

Om de resultaten van een liposuctie te behouden, is het dus belangrijk om niet te veel in gewicht toe te nemen na je ingreep. Onze chirurgen zullen deze ingreep dan ook enkel aanraden indien je redelijk stabiel bent in je gewicht. Door bewust te blijven van je dieet, regelmatig te bewegen en gezonde gewoonten te handhaven, zal je langste kunnen genieten van de resultaten van je ingreep.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda