10 tips tegen misselijkheid na je operatie

Een operatie kan een ingrijpende ervaring zijn voor je lichaam, waarbij je niet alleen te maken krijgt met fysieke ongemakken, maar ook met mogelijke bijwerkingen van de narcose. Een veelvoorkomend symptoom na narcose is: misselijkheid. Hoewel dit erg vervelend kan zijn, heeft gelukkig niet iedereen er last van en in de meeste gevallen ben je er na 1 tot 2 dagen ook weer vanaf. Bij deze geven we je alvast 10 tips die kunnen helpen om je misselijkheid te verminderen:

Vraag om anti-misselijkheidsmedicatie:

Als je een gevoelige maag hebt, kan je voor je ingreep vragen om medicatie tegen de misselijkheid. Wij geven dit standaard, maar je kan altijd nog wat extra krijgen als het nodig is.

Houd je voedselinname licht:

Ga na je ingreep zeker niet langs de McDonalds 😉. Best eet je de eerste dag lichte voeding die niet te sterk gekruid is.

Eet regelmatig kleine maaltijden:

Verdeel je voedselinname over kleine maaltijden, zo breng je je spijsverteringssysteem rustig weer op gang.

Vermijd vloeistoffen tijdens het eten:

Drink zoveel mogelijk tussen de maaltijden en niet tijdens de maaltijden. Anders vul je je maag te snel en bevorder je net je misselijkheid.

Blijf gehydrateerd:

Hoewel je vloeistoffen tijdens de maaltijden moet vermijden, is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink kleine slokjes water gedurende de dag.

Neem voldoende rust:

Sowieso mag je na een ingreep geen zware fysieke activiteit doen. Maar probeer zeker de eerste dag veel te rusten, om je misselijkheid te verminderen.

Probeer ontspanningstechnieken:

Stress en angst kunnen misselijkheid verergeren. Probeer je daarom te focussen op een rustige ademhaling.

Vermijd sterke geuren:

Vermijd parfum, sigarettenrook of sterk geurende voeding totdat je misselijkheid verdwenen is.

Draag comfortabele kleding:

Kies voor loszittende, comfortabele kleding die je niet beperkt en voldoende ademruimte biedt.

Eet een waterijsje:

Een waterijsje is heel effectief tegen misselijkheid; je krijgt vocht binnen en de zoetigheid geeft een kalmerend effect.

Wij hebben altijd waterijsjes klaarliggen, vraag er zeker naar als je je wat misselijk voelt na je operatie

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda