Zonlicht als behandeling tegen acné

Mythe ontkracht: zonlicht als behandeling tegen acné

Acné is een veel voorkomend huidprobleem waarbij de poriën verstopt raken en er vervolgens ontstekingen ontstaan. Veel mensen geloven dat zonlicht kan helpen om acné te verminderen, maar niets is minder waar.

In eerste instantie kan zonlicht een tijdelijke verminderen van acné veroorzaken door het uitdrogen van de huid. Helaas is dit geen duurzame oplossing. Wanneer de huid uitdroogt, wordt de talgproductie namelijk gestimuleerd wat resulteert in een terugkeer van acné, vaak in een nog ernstigere vorm.

Het is deze zeker geen goed idee om je huid overmatig bloot te stellen aan zonlicht als je acnégevoelige bent. Vergeet daarbij ook niet dat blootstelling aan zonlicht tot nog heel wat andere kwaaltjes kan leiden zoals: hyperpigmentatie, rimpels, fijne lijntjes en in ernstige gevallen tot huidkanker.

Kortom, hoewel blootstelling aan zonlicht tijdelijk kan helpen bij het behandelen van acné, is deze oplossing slechts van korte duur en kan het zelfs schadelijk zijn voor de huid. Om acné te behandelen zijn en verschillende mogelijkheden: antibiotica, topische crèmes of laserbehandelingen.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda