Roken en wondgenezing

Intussen weten we allemaal dat roken een van de slechtste gewoontes is voor onze gezondheid. Onze artsen zullen je dan ook altijd adviseren om te stoppen met roken voor je operatie. Afhankelijk van de ingreep, je medische voorgeschiedenis en de rookfrequentie, zal de arts de ingreep zelfs helemaal niet uitvoeren tenzij je tijdig stopt met roken.

Maar waarom is dit zo belangrijk?

Roken vermindert de zuurstofvoorziening van je lichaam

Roken veroorzaakt vernauwingen van de bloedvaten waardoor er minder zuurstof wordt afgeleverd aan de weefsels en organen. Om na een operatie goed te kunnen genezen heeft je lichaam die zuurstof echter zeker nodig.

Roken vertraagt het genezingsproces 

Roken onderdrukt het algemeen immuunsysteem waardoor het lichaam meer moeite heeft om infecties te bestrijden. Een goed immuunsysteem is echter essentieel om het genezingsproces na je ingreep zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Roken verhoogt het risico op complicaties tijdens en na de operatie

Roken verhoogt het risico op verschillende complicaties tijdens en na de operatie, zoals bloedstolsels, infecties, longproblemen en nabloedingen. Door te stoppen met roken, verminder je het risico op complicaties en verbeter je de kansen op een succesvolle operatie en herstel.

6 weken voor en 6 weken na

Om de risico’s zo laag mogelijk te houden, adviseren we om minstens 6 weken voor en 6 weken na je ingreep niet te roken. En als je dan toch zo goed bezig bent, kan je het misschien wel helemaal afleren?

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda