Het belang van goede nazorg

Een plastische ingreep kan een belangrijke stap zijn om je uiterlijk te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Of het nu gaat om injectables, een facelift, borstvergroting, liposuctie of een andere ingreep, het is belangrijk om te weten dat het opvolgen van het advies van je plastisch chirurg net zo belangrijk is als de operatie zelf. Het kan de sleutel zijn tot het behalen van het gewenste resultaat en het voorkomen van complicaties.

Om te beginnen is het belangrijk om open te zijn over je medische voorgeschiedenis en eventuele medicatie die je gebruikt. Enkel als je plastisch chirurg alle info heeft, kan hij/zij de beste aanbevelingen doen om eventuele complicaties te voorkomen.

Het opvolgen van het advies van je plastisch chirurg begint al vóór de operatie. Je chirurg zal je waarschijnlijk vragen om te stoppen met roken, bepaalde medicijnen te vermijden en eventueel een dieet te volgen om ervoor te zorgen dat je in goede gezondheid verkeert voordat je de operatie ondergaat.

Nazorg na de ingreep of behandeling

Na de operatie zal je chirurg instructies geven over hoe je voor jezelf moet zorgen en hoe je het beste kunt herstellen. Dit kan gaan van het nemen van bepaalde medicatie, dragen van compressiekleding, wondzorg en het vermijden van bepaalde bewegingen of inspanningen.

Het niet opvolgen van het medisch advies van je chirurg verhoogt te kans op complicaties zoals infecties en vertraagde wondgenezeing. In extreme gevallen kan het er zelfs voor zorgen dat er een herstelingreep nodig is.

Vergeet niet dat het normaal is om na de operatie bezorgd te zijn over het herstel en de resultaten. Voor de meeste ingrepen kan het tot een jaar duren, voor je het eindresultaat van de ingreep ziet. We adviseren daarom om tussen de 3 en 6 maanden na je ingreep op nacontrole te komen bij je chirurg, zo kan je herstel samen besproken worden en kunnen eventuele bezorgdheden weg worden genomen.

Kortom, het opvolgen van het advies van je plastisch chirurg is essentieel voor een succesvolle plastische ingreep. Het helpt om risico’s te minimaliseren, resultaten te optimaliseren en onzekerheden en zorgen weg te nemen.

Je kan nog een kort overzicht terugvinden via deze link.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda