Couperose: zo kom je er gemakkelijk vanaf

Couperose (rosacea) is een veel voorkomende chronische huidaandoening die voornamelijk te herkennen is aan roodheid rond de neus, mond en wangen. Deze roodheid is het gevolg van verwijde bloedvaatjes die vlak onder het huidoppervlak liggen. Hoewel couperose op zich onschuldig is, zijn mensen die er last van hebben zich hier vaak erg zelfbewust van en gaan ze op zoek naar middeltjes om de roodheid te verminderen.

Oorzaken van couperose

De oorzaak van couperose is niet volledig bekend, maar er zijn wel bepaalde factoren die de kans erop vergroten:

  • Alcoholgebruik
  • Zonlicht
  • Hormonale schommelingen
  • Erfelijkheid
  • Roken
  • Bepaalde geneesmiddelen
  • Stress

Behandelingen

Crèmes en gelaatsbehandelingen

Bepaalde crèmes en gelaatsbehandelingen kunnen ervoor zorgen dat de huid kalmeert waardoor de roodheid tijdelijk kan verminderen. Helaas komt de roodheid meestal al snel terug wanneer de behandeling stop wordt gezet.

Laserbehandeling

De populairste en meest effectieve behandeling is een¬†laserbehandeling. Door middel van een laser kan er tot diep in de huid gewerkt worden waardoor de behandeling erg effici√ęnt is. Maar liefst 75% van de behandelde pati√ęnten geeft aan dat ze na 1 sessie al een mooi resultaat zien. Over het algemeen zijn 2 sessies voldoende om de couperose volledig te doen verdwijnen.

Na de behandeling is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen. We raden daarom aan om je huid goed te beschermen tegen de zon. Moest de roodheid toch terugkomen, kan het aangewezen zijn om de behandeling jaarlijks te herhalen.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Boek je afspraak alvast online.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda