Welke buikcorrectie is geschikt voor jou?

Of het nu gaat om een correctie na gewichtsverlies, het aanpakken van veranderingen na een zwangerschap of gewoon om je zelfvertrouwen te vergroten, er zijn verschillende soorten buikcorrecties beschikbaar om aan elke behoefte te voldoen. Maar wat zijn nu juist de opties en welke is het meest geschikt voor jou?

Liposuctie

Hoewel het niet specifiek een buikcorrectie is, kan liposuctie wel worden aanbevolen als je last hebt van hardnekkig vet rond de buik. Het gaat dan met name om vetophopingen die zelfs na intensieve lichaamsbeweging of dieet niet weg willen gaan. Bij een liposuctie wordt het overtollig vetweefsel verwijderd om zo de contouren van het lichaam te verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat een liposuctie enkel mogelijk is als de huid nog voldoende stevig en elastisch is. Als er toch sprake is van losse huid of verslapte buikspieren, zal een buikcorrectie wellicht een betere optie zijn.

Mini-buikwandcorrectie

De mini-buikwandcorrectie is gericht op het corrigeren van problemen in het onderste deel van de buik. Deze ingreep wordt voornamelijk uitgevoerd als je een beperkte hoeveelheid overtollige huid en vet hebt. Als je ook last hebt van enige spierzwakte, kan deze ingreep gecombineerd worden met het aanspannen van de buikspieren.

Buikwandcorrectie

Als de hoeveelheid huid– en vetoverschot te veel is voor een mini-buikwandcorrectie, zal de chirurg eerder een buikwandcorrectie adviseren. Tijdens deze ingreep is het mogelijk om grotere hoeveelheden overtollige huid- en vetweefsel van de buikstreek te verwijderen alsook de buikspieren te verstevigen. Omdat er tijdens deze ingreep ook aan het buikgedeelte boven de navel gewerkt wordt, zal ook de navel geherpositioneerd worden.

Bespreek je opties

Het is cruciaal om te begrijpen dat elke buikcorrectie zijn voor- en nadelen heeft. Hoe zwaarder de ingreep, hoe zwaarder je herstel zal zijn. Voordat je een beslissing neemt, is een grondige consultatie met een gekwalificeerde plastisch chirurg dan ook essentieel. Zo kunnen jullie samen je verwachtingen bespreken en bepalen welke procedure voor jouw individuele situatie het meest geschikt is. Onthoud ook steeds dat een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging van vitaal belang is om blijvende resultaten te behouden, ongeacht welke buikcorrectie je kiest.

Benieuwd welke ingreep bij jou zou passen? Boek je eerste informatieve afspraak alvast online.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda