Borstvergroting of borstlift?

Een borstvergroting en borstlift zijn twee verschillende ingrepen die gericht zijn op het verbeteren van het uiterlijk van de borsten. Maar wat zijn nu juist de verschillen en hoe weet je welke ingreep voor jou de beste optie is?

Borstvergroting

Voor wie?

Vrouwen die hun borsten te klein vinden of last hebben van een asymmetrie kiezen steeds meer voor een borstvergroting om hun boezem beter te laten passen bij hun lichaam. Ook kan er volumeverlies optreden na een zwangerschap of gewichtsverlies waardoor een borstvergroting een goede oplossing kan zijn. Zolang je tepel en tepelhof zich hoger dan de borstplooi bevinden, zal je in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een borstvergroting.

De ingreep

Je bespreekt samen met je chirurg welke implantaten voor jou het gewenste resultaat geven. Je hebt hierbij de keuze tussen verschillende vormen en maten. Tijdens de ingreep worden de implantaten onder het borstweefsel of de borstspier geplaatst d.m.v. een kleine incisie in de borstplooi. Het littekentje is heel klein en zal na enkele maanden vrijwel onzichtbaar zijn.

Borstlift

Voor wie?

Ouderdom, zwangerschap, gewichtsverlies, huidelasticiteit,… allemaal zijn het factoren die ervoor kunnen zorgen dat je borsten minder stevig zijn. Enkel een borstvergroting is helaas geen oplossing als de huid te slap geworden is. Indien je tepel en tepelhof zich lager dan de borstplooi bevinden, kan je ervan uitgaan dat je chirurg eerder een borstlift zal adviseren dan een borstvergroting.

De ingreep

Bij een borstlift verwijdert de plastisch chirurg overtollige huid en weefsel, waardoor de borsten hoger en steviger worden gepositioneerd op de borstkas. Ook de vorm, grootte en stand van de tepels en tepelhof worden aangepast om helemaal in balans te zijn met je “nieuwe” borsten.

Combinatie ingreep

Vrouwen die naast een versteviging van de borsten ook meer volume wensen, kunnen ervoor kiezen om een borstlift te combineren met een borstvergroting.

Advies van de chirurg

Elke individuele situatie is uniek, het is dus essentieel om een consultatie in te boeken bij een gekwalificeerde plastisch chirurg. Op die manier kunnen jullie samen bepalen welk type ingreep voor jou de juiste optie is. Tijdens een consultatie krijg je zelf ook alle ruimte om vragen te stellen en je verwachtingen van de procedure te bespreken.

Ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online en kom langs voor een vrijblijvend advies.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda