Verschillende soorten tepelcorrecties

De stand en vorm van je tepels is vaak bepalend voor het algemeen uiterlijk van je borsten. Als je hier ontevreden over bent, bestaan er gelukkig verschillende mogelijkheden om ze te corrigeren. We lijsten de verschillende soorten hier even op:

1. Correctie van ingetrokken tepels

Wanneer de tepel plat of naar binnen getrokken is, spreken we van tepelretractie of ingetrokken tepels. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Dit zorgt soms voor irritaties en ontstekingen. Een correctie van de ingetrokken tepels kan dan snel voor verlichting zorgen. Soms kiest men ook voor deze correctie om puur esthetische redenen.

2. Tepellift

Borsten zijn zelden volledig symmetrisch, maar wanneer er een groot verschil is in de stand van de tepels, kan dit storend zijn. D.m.v. een tepellift worden de tepels op gelijke hoogte geplaatst waardoor de borsten meteen meer symmetrisch ogen. Het is ook mogelijk om beide tepels te liften zodat deze hoger op de borst gepositioneerd worden.

3. Tepelverkleining

Hoewel tepels van verschillende vormen en maten volkomen normaal zijn, kunnen zowel mannen als vrouwen zich erg zelfbewust voelen over te grote tepels. Tijdens een tepelverkleining wordt overtollig weefsel zorgvuldig verwijderd om de tepels kleiner en proportioneel meer in balans met de borsten te maken.

Afhankelijk van de exacte ingreep en de voorkeur van de pati√ęnt(e) kunnen deze ingrepen onder lokale verdoving doorgaan. Het herstel na dit soort ingrepen is over het algemeen ook erg vlot. Meestal heb je enkel last van enige zwelling, blauwe plekken en licht ongemak.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda