Waarom je gelukkiger wordt van Botox®

Hoewel Botox® oorspronkelijk ontwikkeld werd voor medische doeleinden, heeft het zich snel een weg gebaand naar de wereld van esthetische geneeskunde. Intussen is het zelfs één van de populairste esthetische behandelingen. Naast de cosmetische voordelen, zijn er ook meer en meer onderzoeken die aantonen dat Botox® je gelukkiger maakt. Maar hoe komt dit? Wij leggen het voor je uit.

Zelfvertrouwen en zelfbeeld

Wanneer je in de spiegel kijkt en tevreden bent met wat je ziet, straal je dit ook uit. Dit verhoogde zelfvertrouwen dat Botox® vaak met zich meebrengt, kan leiden tot een positievere levenshouding, wat uiteindelijk bijdraagt aan een groter geluksgevoel.

Psychologische voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat Botox® niet alleen rimpels vermindert, maar ook kan helpen bij de behandeling van depressie. Een studie gepubliceerd in het Journal of Psychiatric Research toonde aan dat patiënten die Botox® geïnjecteerd kregen in de spieren van het voorhoofd significant minder depressieve symptomen vertoonden dan de controlegroep. De theorie hierachter is dat het verminderen van fronsen en negatieve gezichtsuitdrukkingen de hersenen kan beïnvloeden om zich minder negatief te voelen. Dit staat bekend als de “facial feedback hypothesis”.

Stressvermindering

Een ontspannen gezicht draagt bij aan een ontspannen geest. Botox® werkt door de spieren te verlammen die verantwoordelijk zijn voor rimpels, wat kan leiden tot een meer ontspannen en zorgeloze gezichtsuitdrukking. Dit kan een positieve invloed hebben op je mentale staat, omdat je minder geneigd bent om onbewust je zorgen en stress te tonen via gezichtsuitdrukkingen. Minder zichtbare stress kan vervolgens leiden tot een daadwerkelijk verminderd stressniveau, wat een directe bijdrage levert aan je algehele geluksgevoel.

Meer dan alleen uiterlijk

Hoewel Botox® vaak wordt gezien als een puur cosmetische behandeling, heeft het dus veel meer te bieden dan alleen het verbeteren van je uiterlijk. Het kan een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid en kan algemeen bijdragen aan een verhoogd gevoel van geluk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen de weg vinden naar een esthetisch arts of plastisch chirurg.

Meer info? Of wil je graag een behandeling laten uitvoeren? Boek je eerste afspraak alvast online, of bel ons even op: +32 (0)13 39 37 00

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda