Mensen die goed slapen, zijn mooier

Mensen die goed slapen, zijn mooier.

Als je een korte nacht hebt gehad, merk je zelf al snel dat je er niet op je best uitziet. De meest opvallende kenmerken zijn: wallen onder je ogen, een doffe huid en een vermoeide blik. De kans is dan ook groot dat iemand in je omgeving de opmerking: “je ziet er moe uit!” naar je hoofd zal slingeren. Daar ga je je natuurlijk niet beter van voelen.

Naast deze opvallende kenmerken, heeft te weinig slaap ook een effect op lange termijn. Tijdens je slaap worden je huidcellen namelijk vernieuwd en maakt het lichaam collageen aan. Collageen is de stof die er voor zorgt dat je huid stevig en vol blijft. Je zou dus zelfs kunnen zeggen dat voldoende slaap er voor zorgt dat je er langer jong uitziet. Idealiter slaap je 9 uur per nacht, zo onderhoud je je huid op z’n best!

Tips voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust heeft niet enkel voordelen voor je uiterlijk maar ook voor je algemene gezondheid. Daarom geven we je graag nog enkele tips mee voor een betere nachtrust:

  • Zorg voor een goed ritme waarbij je op een vast tijdstip gaat slapen en opstaat
  • Zet een halfuur voor je gaat slapen je televisie, tablet en gsm uit
  • Eet niet te zwaar en drink geen cafeïne, theïne of alcohol in de laatste uren voor het slapengaan
  • Beweeg voldoende doorheen de dag
  • Als je vaak piekert, kan het een idee zijn om je gedachten op te schrijven en erna opnieuw je bed in te kruipen
  • Zorg voor een goed verluchte slaapkamer
  • Zorg er voor dat je je slaapkamer donker kan maken, zeker in de lente -en zomermaanden
  • Fris gewassen lakens en een proper opgeruimde kamer, zijn ook zeker niet slecht

Hopelijk hou je aan deze tips een betere nachtrust over. Wees er maar zeker van dat “Je ziet er moe uit!”, al snel zal veranderen naar: “Wat zie je er goed uit!” 😉

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda