Striemen en littekens

Striemen en littekens zijn veelvoorkomende huidproblemen die op alle leeftijden de kop kunnen opsteken. Ze kunnen het zelfvertrouwen aantasten en ervoor zorgen dat we ons minder comfortabel voelen in onze eigen huid. Gelukkig heeft de wereld van laserbehandelingen zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, waardoor striemen en littekens tegenwoordig zichtbaar verminderd kunnen worden, zeker als je er op tijd bij bent.

De behandeling

Eerst en vooral willen we graag dat je weet wat je wel of niet mag verwachten. Daarom maken we steeds duidelijk dat deze behandeling het beste helpt bij relatief nieuwe striemen of littekens (minder dan 1 jaar oud). Als de striemen of littekens er nog rood uitzien, heeft de laser namelijk het meeste effect. Dit neemt niet weg dat de behandeling ook uitgevoerd kan worden op bleke striemen en littekens, al zal het effect hier minder zichtbaar zijn.

Tijdens de behandeling zal zowel de verkleuring als de huidkwaliteit aangepakt worden. Het laserlicht zal namelijk door de rode vaatjes worden opgenomen, waardoor de verkleuring geleidelijk zal verdwijnen. Verder worden er kleine, gecontroleerde wondjes in de huid gemaakt waardoor het lichaam automatisch zal starten met het aanmaken van collageen en nieuw, egaler weefsel. Je huidtextuur zal hierdoor geleidelijk verbeteren.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn, dit kan enkele dagen duren. Net als bij andere laserbehandelingen dien je de behandelde zone gedurende de behandelperiode af te schermen van de zon.

De wondjes zullen na enkele dagen reeds genezen zijn, het kan echter tot 3 maanden duren voor je het eindresultaat van de behandeling ziet. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat, adviseren we 3 tot 6 lasersessies.

Boek hier alvast een eerste informatie afspraak.

calender-arrow-wide

Maak een afspraak

Een afspraak bij Belgian Beauty Clinic is geheel vrijblijvend. Contacteer ons, en kom met een gerust hart eens langs. Onze specialisten luisteren naar jouw wensen en staan je graag bij met al je vragen.

arrow-quotes

Bedankt voor de goede zorg...top grt linda

Linda